1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sergiu MANEA, CEO al BCR, devine noul Presedinte al CPBR

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a decis numirea lui Sergiu MANEA, CEO al Bancii Comerciale Romane - BCR, ca Presedinte al Consiliului Director al CPBR. Acesta ii succede lui Steven van GRONINGEN, la finalul mandatului sau de trei ani.

Membrii Consiliului Director al CPBR, au mai decis reinnoirea mandatului de Vicepresedinte al lui Rasvan RADU, CEO al UniCredit Bank. Steven van GRONINGEN, Presedinte al Raiffeisen Bank, ramane membru al Consiliului Director al CPBR, alaturi de Philippos KARAMANOLIS (CEO Bancpost) si Michal SZCZUREK (CEO, ING Bank), cel din urma fiind numit si Trezorier al CPBR.

"Doresc in primul rand sa multumesc membrilor pentru increderea acordata la numirea in functia de Presedinte al CPBR, organizatie prin care promovam o cooperare cat mai larga cu toate partile interesate pentru un sector financiar cat mai solid si mai responsabil fata de clienti, angajati, actionari si intregul mediu economic in ansamblu sau", a declarat Sergiu MANEA. "Voi urmari consolidarea rolului CPBR ca entitate patronala, ca promotor al unui dialog consistent pentru dezvoltare prin reprezentarea prioritatilor sectorului financiar-bancar inclusiv in cadrul mai larg oferit de Confederatia Patronala Concordia, ai carei membri suntem", a adaugat el.

La randul sau, Steven van GRONINGEN, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank si unul dintre fondatorii CPBR, a spus: "Sunt multumit ca, dupa trei ani de la infiintarea CPBR, sistemul bancar a facut pasi importanti si in sensul dialogului social structurat, beneficiind de expertiza unor banci care sunt si angajatori mari in economia romaneasca. Implicarea mea in sprijinirea CPBR si a sectorului financiar-bancar in general va continua inclusiv din pozitia mea de Presedinte al Consiliului Director al Federatiei FINBAN".

El a adaugat ca prin numirea unui nou Presedinte al Consiliului Director al CPBR, se respecta principiul democratic de guvernanta al CPBR, anume "rotatia conducerii patronatului bancar la finalul primului mandat".

CPBR este parte a Federatiei Patronale a Serviciilor Financiare "FINBAN Romania", prin intermediul careia este afiliata la Confederatia Patronala CONCORDIA, ce reuneste 7 federatii patronale din diverse sectoare de activitate, patru dintre cei mai mari angajatori din economia nationala si cinci dintre primele cele mai mari 10 companii raportat la cifra de afaceri.

Cele cinci banci care compun CPBR in prezent detin peste o treime din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezintand circa 30% din totalul lucratorilor din sectorul bancar. Membrii CPBR sunt Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, ING Bank si Bancpost.