1asig.ro
1asig.ro

Socul profesionalizarii in industria de asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Despre efectele schimbarilor legislative privind IDD, transformarea distributiei de asigurari din Romania, despre numarul oamenilor ramasi in piata, dar si cati dintre ei au "disparut", vor discuta Catalin CAMPEANU - Directorul General Adjunct al Institutului de Studii Financiare ( ISF), Andreea RADU - Redactor Sef la Publicatiile XPRIMM - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 18 februarie a.c.

Daca aveti intrebari pe care doriti sa le adresati participantilor la emisiune sau comentarii cu privire la tema supusa dezbaterii, va reamintim ca puteti suna, pentru o interventie in direct, la numarul 021.318.40.44.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi), 89 FM (Sibiu), 96,9 FM (Timisoara) si 107.3 FM (Chisinau) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 8 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Piata de asigurari trece printr-o serie de schimbari legislative ce vor ramane in istorie, printre care se numara si IDD - Directiva privind Distributia in Asigurari -, care transforma intreaga distributie de asigurari, pune accent pe protectia consumatorilor si impune o serie de cerinte exigente in ceea ce priveste pregatirea profesionala.

Pregatirea profesionala, reglementata prin Norma 20/2018, a adus o noutate in piata - pe langa certificarea la 3 ani, a aparut si obligatia de formare profesionala continua anuala de minim 15 ore, echivalentul a 20 de credite de formare profesionala continua. Cele doua conditii de conformare precizate de Norma ASF nr. 20/2018 se completeaza si, fara indeplinirea uneia dintre ele, distribuitorul pierde dreptul de ofertare de asigurari si este obligat sa reia procesul de pregatire initiala.

Mai multe declaratii pe aceasta tema puteti citi si in Editia speciala a Revistei PRIMM - Asigurari & Pensii din decembrie 2019. Click aici pentru download!

543 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO