1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

SoftBank intentioneaza sa achizitioneze un sfert din actiunile Swiss Re

Discutiile despre o posibila investitie a gigantului tehnologic japonez SoftBank in Swiss Re sunt avansate, media internationala anuntand ca cele doua parti ar fi cazut de acord asupra unei participatii de aproximativ 25%.

Potrivit Bloomberg, Masayoshi Son - fondatorul SoftBank a anuntat ca va oferi intre 100 si 105 de franci elvetieni per actiune, cu aproximativ 16% mai mult decat pretul unei actiuni Swiss Re la data de 7 februarie, data anterioara confirmarii de catre reasiguratorul elvetian a posibilei investitii. Per ansamblu, SoftBank ar urma sa investeasca 9,6 miliarde dolari in Swiss Re, companie eveluata la momentul actual la 39 miliarde dolari.

Amintim faptul ca, in luna februarie Swiss Re a confirmat o posibila investitie in companie din partea SoftBank. "Swiss Re informeaza ca se afla in discutii preliminare cu SoftBank Group cu privire la o posibila investitie minoritara in Swiss Re. Discutiile sunt intr-un stadiu incipient".

La acea vreme, Reuters scria ca japonezii intentioneaza sa investeasca cel putin 10 miliarde dolari in Swiss Re, echivalentul a circa o treime din capitalul bursier reasiguratorului (34,94 miliarde dolari).

Ulterior, media internationala anunta ca unul dintre subiectele principale de dezbatere intre reprezentantii reasiguratorului elevetian si cei ai grupului financiar japonez vizau prezenta celor din urma in Consiliul Swiss Re, scrie Financial Times.

Publicatia mentionata scrie ca o serie de discutii au fost purtate intre Presedintele Swiss Re -Walter Kielholzsi si fondatorul si CEO-ul SoftBank - Masayoshi Son, subiectul principal constituind-ul prezenta SoftBank in Consiliul Swiss Re - "ca element de control al unei eventuale investitii majore".

"Desigur, nu este deloc surprinzator. Daca investesti 10 miliarde de dolari intr-o companie dintr-o industrie din afara domeniului tau de expertiza, este natural ca investitorul sa doreasca sa vada cum sunt utilizate fondurile si care este directia strategica a companiei in care a investit", scrie ReinsuranceNews.ws.

Financial Times scria ca SoftBank ar urma se devina un investitor ancora in Swiss Re, respectiv sa detina o pozitie proactiva in cadrul reasiguratorului, ceea ce inseamna si mai multe locuri in Consiliu, japonezii urmand a detine 20-30% din compania elvetiana. Totodata, presa internationala anunta ca companiile care ofera consultanta si asistenta celor doua parti implicate sunt UBS (pentru SoftBak) si Credit Suisse (Swiss Re).