1asig.ro
1asig.ro

Sondaj MARSH: Executivii petrec mai putin de o zi pe an gandindu-se la riscurile cibernetice

5 min. / 1.540 cuvinte
Majoritatea membrilor consiliilor de administratie ale companiilor si majoritatea executivilor care sunt responsabili pentru managementul riscurilor cibernetice au petrecut mai putin de o zi, in anul precedent, pentru a se concentra asupra riscurilor cibernetice, arata un sondaj realizat de MARSH si MICROSOFT Corp.

PROMO


Lipsa de actiune a liderilor privind aceste riscuri vine pe fundalul ingrijorator al cresterii amenintarilor cyber, se arata in raportul "2019 Global Cyber Risk Perception Survey", care subliniaza diferenta foarte mare intre preocuparea privind riscurile cyber si actiunile concrete pentru prevenirea acestora.

Astfel, rezultatele sondajului indica faptul ca aproape 80% dintre organizatiile respondente considera, in acest moment, riscurile cibernetice in top 5 amenintari, comparativ cu 62% in 2017. Cu toate acestea, doar 11% si-au exprimat un grad mare de incredere in abilitatea lor de a evalua amenintarile cibernetice, de a preveni astfel de atacuri si de a raspunde eficient, comparativ cu 19% in 2017.

La sondaj au luat parte 1.500 de companii din intreaga lume.
681 accesari