Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potentialului de productie agricola - Asigurari - Asigurari - Totul...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7274 RON
1 USD = 4.2601 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potentialului de productie agricola


Fenomenele meteorologice nefavoabile din ultima perioada au produs efecte negative la nivelul a peste 28 de judete din tara, provocand daune semnificative atat asupra imobilelor si autovehiculelor, cat si a culturilor agricole. Astfel, fermierii vor putea beneficia de sprijin pentru refacerea potentialului de productie agricola din partea statului.

Potrivit Ministerului Agriculturii, prin intermediul Masurii 5 - refacerea potentialului de productie agricola afectat de dezastre naturale si de evenimente catastrofale si instituirea unor masuri de prevenire corespunzatoare, respectiv a sub-masurii 5.1 - sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile, fermierii au putut accesa, in perioada 01 aprilie - 30 iunie 2019, o sesiune de primire proiecte destinata investitiilor pentru prevenirea si combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) in Romania.

Conform documentului, au fost depuse 174 proiecte (105 proiecte aferente solicitantilor publici si 69 proiecte aferente solicitantilor privati), la nivel national, in valoare de 15.739.108 euro, dintr-un total disponibil de 14.775.003 euro pentru selectia proiectelor. In prezent, cele 174 proiecte depuse la nivel national se afla in analiza la nivelul AFIR.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestor sesiuni au fost fermieri, cooperative, grupuri de producatori, constituite in baza legislatiei nationale in vigoare care deservesc interesele membrilor, cat si entitati publice cu atributii in domeniul sanitar-veterinar, autoritati publice care au in administrare punctele de trecere a frontierei, drumurile publice si administratori/gestionari publici ai fondurilor cinegetice.

Prin sub-masura 5.1 sunt finantate proiectele a caror valoare maxima eligibila va fi de la 20.000 euro pana la 250.000 euro, in functie de tipul operatiunii si de sub-masura accesata. Sprijinul acordat prin acesta sub-masura contribuie la cresterea capacitatii operationale de prevenire a aparitiei epidemiilor si combaterea acestora, inclusiv prin diminuarea timpului de reactie din partea autoritatilor sau reducerea efectelor dezastrelor naturale, a evenimentelor adverse si catastrofale asupra potentialului de productie agricola.

Pentru a fi eligibile la finantare in cadrul acestei sesiuni, operatiunile/actiunile trebuie sa vizeze: Investitii in instalatii de dezinfectare si dezinsectie; Investitii in cresterea capacitatii operationale pentru reducerea timpilor de diagnostic prin dotarea laboratoarelor si achizitia de mijloace de transport a probelor; Achizitionarea de camere frigorifice pentru depozitarea temporara a animalelor salbatice ucise pana la primirea rezultatelor probelor prelevate; Investitii in instalatii, echipamente si infrastructura sanitara si garduri de protectie, inclusiv repelenti, in cadrul fermelor, pentru asigurarea biosecuritatii.

Doar 20% din culturile agricole sunt asigurate


Romania este una dintre cele mai importante tari din Europa in ceea ce priveste agricultura. Avem o suprafata de 13,3 milioane de hectare din care 8,3 milioane de hectare de teren arabil. Conform MADR, doar aproximativ 1,8 - 2 milioane de hectare sunt asigurate, respectiv circa 21% din suprafata cultivata, potrivit informatiilor prezentate de Iulia NICOLA, Specialist Asigurari Generale (non-auto), UNSAR.

Aproape 100 de fermieri romani si-au depus deja cererile de obtinere a subventiei pentru asigurarile agricole, in baza submasurii 17.1 - "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Sprijinul public nerambursabil acordat in cadrul Submasurii 17.1. este de:
  • 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre fermier, in cazul fermelor mici cu dimensiunea economica pana la 11.999 SO; sau
  • 55% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre fermier, in cazul fermelor cu dimensiunea economica mai mare sau egala cu 12.000 SO.
Submasura 17.1 a fost lansata incepand cu luna aprilie a acestui an, avand ca scop incurajarea fermierilor de a participa la scheme de asigurare private in vederea gestionarii corespunzatoare a riscurilor care le pot afecta productia agricola.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Sprijin acordat fermierilor pentru refacerea potentialului de productie agricola).

Noutati 1asig.ro
» Dezastrele naturale urca valoarea daunelor achitate de PAID, in primele 7 luni din acest, la peste 2,9 mil. lei
» Adrian MARIN primeste aprobarea ASF pentru un nou mandat la conducerea GENERALI
» Gheorghe GRAD, RENOMIA SRBA: Pentru a reduce pericolul oboselii la volan "ar trebui sa plecam de la educatie si respect pentru viata proprie si a celor din jur"
» In ce masura cumpara romanii asigurari online?
» Posibile efecte ale Brexit-ului asupra pietei de asigurari
» CONCURS: Participa la a treia provocare a saptamanii, lansata de #treazlavolan si 5 to go!
» Eurostat: Romania, tara cu cei mai multi pietoni si biciclisti decedati din UE, in 2017
» TRANSGAZ cauta asigurator CASCO pentru parcul auto
» ASF: Stabilitatea sistemului financiar nebancar se mentine robusta, fara riscuri sistemice semnificative
» Asigurarile de malpraxis pentru judecatori si procurori, o oportunitate de business pentru piata locala
Share |


Autor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 16.07.2019 | 275 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM