1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Britanicii subevalueaza ingrijorator valorea bunurilor pe care le detin in locuinta

5 min. / 1.540 cuvinte
Britanicii si-ar putea subevalua valoarea bunurilor din locuinta, lasandu-si bunurile expuse riscurilor si facand ca, la nivel national, valoarea bunurilor neasigurate si expuse riscurilor sa fie de miliarde de lire sterline, arata un studiu realizat de Admiral Home Insurance si citat de Your Money. Potrivit sursei citate, fiecare locuinta din Marea Britanie isi subasigura bunurile cu peste 16.000 de lire sterline.

PROMO


Valorea medie a bunurilor subasigurate de fiecare locuinta in parte este, potrivit studiului, de 18.333 de lire sterline, cu 16.667 lire mai mica decat valoarea medie a bunurilor dintr-o locuinta. Astfel, specialistii Admiral Home Insurance atrag atentia ca, per ansamblu, bunuri in valoare totala de 115 miliarde de lire sterline sunt subevaluate la nivelul Marii Britanii. 67% dintre respondenti isi actualizeaza anual contractul de asigurare a bunurilor, in vreme ce 23% spun ca nu au crezut ca este necesar sa sporeasca frecvent nivelul de asigurare, mai ales cand au primit sau cumparat o bijuterie sau un gadget pentru locuinta.

Aceasta diferenta intre valoarea perceputa a bunurilor detinute si valoarea reala a acestora devine si mai alarmanta in conditiile in care 36% dintre britanici considera ca, intr-un fel sau altul (talharie, inundatie etc.), bunurile le sunt amenintate constant de riscuri. Poate la fel de surprinzator este si faptul ca barbatii sunt cei care estimeaza mai bine valoarea bunurilor (19.820 de lire sterline) in comparatie cu femeile (16.953 de lire sterline). Cu toate acestea, ambele valori sunt extrem de scazute comparativ cu media nationala, ceea ce inseamna ca bunurile detinute de britanici ar putea fi subevaluate ingrijorator de mult.

Atunci cand vine vorba despre tipul proprietatii, 58% dintre cei care locuiesc in chirie spun ca nu detin niciun fel de asigurare pentru bunurile din locuinta. De asemenea, tot ei sunt cei care subevalueaza cel mai mult valoarea bunurilor - 7.717 lire sterline/chirias, comparativ cu media nationala de 27.000 de lire sterline -, in conditiile in care tot ei reprezinta categoria cea mai numeroasa (58%) a celor care cred ca bunurile le sunt amenintate constant de riscuri.

"Este important ca proprietarii de locuinte si cei care le inchiriaza sa ofere o estimare cat mai aropiata de realitate a bunurilor pe care le detin si a valorii acestora, pentru ca, in caz contrar, ar putea achizitiona o polita de asigurare care s-ar dovedi insuficienta in cazul solicitarii unei despagubiri. Valoarea celor mai multe obiecte poate fi aflata de pe Internet, dar, atunci cand vine vorba de antichitati si bijuterii, acestea ar trebui evaluate de un profesionist inainte de a fi trecute in contractul de asigurare. 7 din 10 britanici spun ca sunt atasati de obiectele pe care le detin, asa ca o acoperire corespunzatoare prin asigurare este foarte importanta, mai ales daca te gandesti ca bunurile iti sunt amenintate de vreun risc. Unii oameni isi actualizeaza asigurarea anual, unii uita sa modifice contractul de asigurare atunci cand cumpara/primesc obiecte de mare valoare (peste 1.000 de lire sterline). Studiile noastre dezvaluie ca 25% dintre britanici nu si-ar fi informat asiguratorul cu privire la aparitia unor bunuri noi si nu le-ar fi adaugat in asigurare, in vreme ce alti 51% nu au de gand sa faca nici pe viitor acest lucru", arata Noel SUMMERFIELD - Head of Household, Admiral.

509 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO