1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Cat de pregatiti sunt americanii sa faca fata unui dezastru natural?

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu recent arata ca, desi multi cetateni americani au facut deja cel putin un pas in incercarea de a se proteja impotriva dezastrelor naturale, exista in continuare mai multe actiuni care pot fi realizate, pe termen scurt, care, in eventualitatea unui dezastru, sa le protejeze familiile si finantele, sustine Security Magazine. Astfel, 6 din 10 americani (61%) considera ca e probabil ca, in urmatorii 3-5 ani, sa se produca un dezastru natural, in vreme ce 1 din 5 (19%) crede ca va fi afectat personal de un dezastru natural.

PROMO


Acestea sunt concluziile unui studiu realizat, in toamna anului 2019, de catre The Harris Poll, la cererea AICPA (the American Institute of CPAs). Dezastre naturale precum uragane, inundatii, tornade, incendii de vegetatie si cutremure au loc in fiecare an. De altfel, 2019 a fost cel de-al cincilea an consecutiv in care, in SUA, s-au inregistrat cel putin 10 dezastre meteorologice sau climatice, in urma carora au rezultat pagube de ordinul miliardelor de dolari.

"In eventualitatea unui dezastru natural, preocuparea principala trebuie sa fie reprezentata de protejarea familiei. In timpul procesului de recuperare, accesul la resurse financiare si informatii personale e extrem de important. Initiativa de a stabili inca de azi un set de masuri si actiuni ajuta la protejarea familiei si a finantelor, in eventualitatea unui dezastru natural", subliniaza Gregory J. ANTON - CPA, CGMA, Chair of the AICPA's National CPA Financial Literacy Commission.

Intelegerea impactului financiar al dezastrelor naturale

Aproximativ 4 din 10 americani (37%) recunosc ca nu au o idee prea clara cu privire la impactul financiar pe care il presupune recuperarea dupa un dezastru natural. Mai departe, potrivit sursei citate, 7 din 10 (71%) sustin ca un astfel de eveniment ar avea un impact major sau moderat asupra situatiei financiare, cu mentiunea ca, din cei 71%, 33% au pus accentul pe faptul ca un dezastru natural ar avea un impact major asupra finatelor personale.

"Este o idee buna sa calculati daunele potentiale, dar si costurile pentru locuinte temporare, precum si alte costuri de recuperare, pentru a verifica daca aveti resursele financiare necesare pentru acoperirea acestor costuri. Analizati contractul de asigurare, pentru a va asigura ca aveti acoperirea adecvata si ca nu trebuie sa platiti in exces. Asigurati-va ca stiti ce e acoperit prin asigurare si nu va temeti sa va uitati si peste alte oferte de asigurare, pentru a vedea daca merita sa schimbati asiguratorul", e mesajul transmis de Gregory J. ANTON - CPA, CGMA, Chair of the AICPA's National CPA Financial Literacy Commission.

Pregatirea in caz de urgenta

Vestea buna, potrivit sursei citate, este ca 73% dintre americani au facut deja cel putin un pas pentru a se pregati sa faca fata unui dezastru natural, printre cele mai populare masuri fiind: pregatirea unui kit de aprovizionare in caz de dezastru (34%), crearea unui plan de evacuare (32%) sau stocarea informatiilor personale, medicale si financiare intr-un loc sigur. Vestea proasta este ca doar 15% au realizat un plan de urgenta cu ajutorul caruia sa isi protejeze finantele. Cel mai ingrijorator este, insa, faptul ca 27% dintre americani nu au facut nici macar un pas in incercarea de a se pregati pentru un dezastru natural.

Ce masuri au luat americanii pentru a fi pregatiti in fata unui dezastru natural?
 • 34% au pregatit un kit impotriva dezastrelor, care contine, printre altele, o trusa de prim ajutor, apa, mancare si anumite unelte;
 • 32% au pus bazele unui plan de evacuare;
 • 31% au facut backup si au depozitat, in locuri cat mai sigure si accesibile, informatiile personale, medicale si financiare;
 • 27% si-au evaluat nevoia de asigurare, pentru a contracta o acoperire adecvata;
 • 26% au facut un inventar al bunurilor pe care le detin, util in cadrul unui proces de asigurare;
 • 24% au creat un cont de economii pentru situatiile de urgenta, in care au cotizat anumite sume;
 • 19% si-au facut sau actualizat testamentul si/sau un plan imobiliar;
 • 19% au achizitionat asigurari suplimentare (asigurare impotriva inundatiilor, a urganelor etc.);
 • 15% au creat un plan de dezastru pentru a-si proteja finantele;
 • 2% au luat alte masuri decat cele mentionate;
 • 27% nu au facut nici cel mai mic pas pentru a fi pregatiti in eventualitatea unui dezastru natural.
227 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO