1asig.ro

Studiu: Cum isi gestioneaza romanii timpul?

Indiferent de perioada saptamanii (zi lucratoare sau de weekend), femeile petrec zilnic cu 2 ore si 19 minute mai mult timp cu ingrijirea gospodariei si a familiei decat barbatii, in timp ce acestia din urma lucreaza cu 1 ora si 3 minute mai mult decat femeile, potrivit raportului privind gestionarea timpului in randul europenilor lansat de Eurostat - Birou de Statistica European.

PROMO


Conform aceluiasi studiu, copiii cu varsta intre 10-14 ani folosesc zilnic, in medie, timp de 40 de minute calculatorul, in timp ce tinerii intre 15 si 24 de ani folosec PC-ul in medie o ora.

In timpul saptamanii, romanii cu varsta de peste 10 ani au putin timp liber cu 2h si 11 minute, fata de zilele din weekend (4 ore, comparativ cu 6 ore si 12 minute ore in weekend). Fata de barbati, femeile au mai putin timp liber atat in zilele de weekend, cat si in zilele lucratoare (3 ore si 40 de minute, comparativ cu 4 ore si 23 minute in zilele lucratoare, respectiv 5 ore si 41 minute, comparativ cu 6 ore si 46 de minute in zilele de sambata si duminica.

Care sunt activitatile romanilor de luni-vineri si in weekend

In timpul saptamanii, 4,7% din partea activa a unei zile (cu exceptia somnului) este alocata studiului. Copiii (cu varsta intre 10-14 ani) studiaza zilnic, in medie, 5 ore si 06 minute, iar tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani studiaza zilnic aproape 3 ore.

Populatia cu varsta de peste 15 ani, lucreaza in medie, 3 ore si 33 de minute (23,1% din partea activa a unei zile). In timpul saptamanii angajatii lucreaza zilnic, in medie, 7 ore si 44 minute (8 ore si 1 minut barbatii, cu 38 de minute mai mult decat femeile).

Angajatii petrec la locul de munca, in timpul saptamanii, 8 ore si 1 minut zilnic (8 ore 05 minute barbatii, cu 17 minute mai mult decat femeile). In zilele de lucru, persoanele in varsta de 65 de ani si peste petrec zilnic mai mult timp pentru ingrijirea gospodariei si a familiei (4 ore si 46 minute) decat persoanele mai tinere, cu varsta cuprinsa intre 25-44 de ani (3 ore si 12 minute) si persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani (1 ora si 50 de minute).

Daca in timpul saptamanii romanii muncesc, au grija de gospodarie si studiaza, in weekend aleg sa se odihneasca, astfel ca tinerii de peste 15 ani prefer sa doarma 43% din zi, iar putin peste 6 ore se relaxeaza si in jur de 3 ore se uita la televizor.

310 accesari
Intrebarea saptamanii

Ai o asigurare medicala privata (produs care iti acopera o varietate de servicii medicale, la o multitudine de furnizori)?

- Da, de la serviciu
- Da, mi-am cumparat-o eu
- Nu, dar doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni
- Nu, si nu doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni


PROMO