1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Pandemia COVID-19 i-a ajutat pe oameni sa realizeze ca au nevoie de economii

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu recent, citat de catre the Actuarial Post, noteaza ca oamenii considera ca impactul pandemiei COVID-19 i-a facut sa constientizeze importanta economisirii, o plasa de siguranta pentru circumstante neasteptate. Studiul, realizat de catre Smarterly, in Marea Britanie, a constatat ca aceasta preocupare e oarecum mai mare in randul femeilor, 80% dintre acestea exprimandu-si ingrijorarea, comparativ cu 76% dintre barbati. Discrepanta, mai arata sursa citata, a fost si mai mica in randul categoriei de varsta 18-55 de ani.

PROMO


Impactul financiar real al pandemiei si efectele ulterioare pe termen lung inca nu pot fi cunoscute, dar e clar ca multe persoane si companii s-au confruntat cu un impact semnificativ, ale carui efecte vor ramane pentru o perioada. Cele mai recente date ale autoritatilor britanice arata ca 8,9 milioane de angajati au suferit o reducere cu 80% a veniturilor, in vreme ce sondajul The Great Big Business sustine ca o treime dintre companii au decis sa implementeze, in contextul epidemiologic actual, o reducere a salariilor.

Mai mult decat atat, subliniaza sursa citata, un alt studiu realizat de catre Fundatia Joseph Rowntree si Salvati Copiii noteaza ca, pe fondul pandemiei COVID-19, 7 din 10 familii s-au confruntat cu o presiune financiara crescuta. Prin urmare, familiile care au intampinat probleme financiare au fost nevoite sa reduca si cheltuieli esentiale si, in momentul de fata, cel putin jumatate dintre acestea se confrunta cu restante la plata chiriei si/sau a altor facturi.

"Impactul noului coronavirus asupra locurilor de munca si a companiilor a fost semnificativ si ne-a aratat ca un anumit nivel de rezilienta financiara este absolut critic. Economiile lunare, chiar si atunci cand este vorba de numai 10 lire sterline, pot face o mare diferenta, intrucat cei care pun bani deoparte pot vedea cum economiile lor cresc in timp. Speram ca nu vom mai avea parte de o alta pandemie la aceasta scara, dar realitatea este ca neprevazutul, fie ca e vorba de faptul ca se strica frigiderul sau se pierde un loc de munca, poate avea un impact financiar urias, daca nu avem un fond de urgenta care sa amortizeze acel impact", spune Steve WATSON - Head of Proposition, Smarterly.

In conditiile in care bunastarea financiara devine o prioritate tot mai mare pe agendele coporative, acelasi studiu a constatat ca 91% dintre angajatori considera ca facilitarea accesului la economisire e un factor extrem de important pentru angajatii lor, 84% dintre companii fiind de acord ca angajatorul trebuie sa isi sustina angajatii in acest sens. Nu in ultimul rand, studiul Smarterly mai arata ca 47% dintre angajatori ar lua in considerare aplicarea unui sistem de economisire la locul de munca, un fond in care angajatii sa isi directioneze o parte din salariu.

"Angajatorii realizeaza si constientizeaza ca trebuie sa isi ajute angajatii sa-si creeze un nivel de rezilienta financiara, iar cercetarile noastre arata ca aproximativ 53% dintre angajatori vor sa introduca initiative care sa ajute angajatii sa economiseasca si sa investeasca, astfel incat sa fie mai bine pregatiti pentru a face fata unor situatii neasteptate, ca pandemia COVID-19. Grijile financiare pot avea un impact negativ asupra performantei unui angajat la locul de munca si, prin urmare, e logic ca intreprinderile sa sprijine angajatii si sa-i ajute sa-si gestioneze finantele mai bine", mai puncteaza Steve WATSON.

247 accesari