Supraveghere unica in reasigurari - Tendinte - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber 
1 EUR = 4.7564 RON
1 USD = 4.2005 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Supraveghere unica in reasigurari


In vederea unificarii pietei serviciilor financiare din Uniunea Europeana (UE), Comisia Europeana a inaintat spre aprobare Parlamentului de la Strasbourg proiectul Directivei privind supravegherea in domeniul reasigurarilor.

Documentul prevede metodologia de supraveghere a activitatii de reasigurare si urmareste crearea unui climat de stabilitate financiara in statele membre UE.

Astfel, in cazul adoptarii acestui act normativ, companiile de reasigurare din UE se vor supune unui regim de supraveghere unica, care va fi realizata de catre organismele specializate ale statului in care acestea sunt autorizate. Oficialii UE spera ca, prin instituirea supravegherii unice si prin reducerea procedurilor birocratice se vor stimula companiile de reasigurare in ceea ce priveste extinderea pe noi piete.

Urmare a acestui fapt, asiguratorii primari vor putea alege intre mai multi reasiguratori cu care sa colaboreze, stimulandu-se concurenta si ofertele avantajoase ca raport calitate-pret.
Daca asiguratorii primari vor beneficia de oferte de reasigurare superioare celor actuale, totul se va reflecta asupra cererii, respectiv asupra populatiei, care, implicit, va avea de castigat.

"Propunerea legislativa va contribui deci la protejarea intereselor consumatorilor de produse de asigurare si la eficientizarea intregii piete unice a serviciilor financiare", declara Frits BOLKESTEIN, Internal Market Commissioner, European Commission.

In acest moment, in statele membre ale UE nu exista o legislatie armonizata referitoare la supravegherea in domeniul reasigurarilor, ceea ce a dus la aparitia de reglementari si criterii diferite (nu intotdeauna compatibile) privind probitatea financiara a reasiguratorilor care actioneaza in spatiul Uniunii.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Supraveghere unica in reasigurari).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 22.04.2004 | 1092 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM