1asig.ro

Swiss Re: Guvernele trebuie sa caute noi elemente care sa sustina o crestere sustenabila

5 min. / 1.540 cuvinte
Analistii Swiss Re considera ca, pe langa reducerea impactului pandemiei COVID-19, guvernele trebuie sa priveasca dincolo de noul coronavirus, in cautarea de noi elemente care sa sustina o crestere sustenabila, cum ar fi reinnoirea bugetelor alocate pentru infrastructura.

PROMO


Reinsurance News sustine ca Swiss Re si-a revizuit cresterea globala pentru 2020 la -3,8%, de la -1,2% anterior, urmare a impactului noului coronavirus si estimeaza ca, per total, costul provocat de pandemie va fi de aproximativ 6,4% din PIB-ul global din acest an, tarile din vest fiind cele mai afectate.

Comparand criza actuala cu epidemia de gripa spaniola din 1918, Swiss Re sustine ca recuperarea dupa pandemie va fi mai dificila. De exemplu, in 1918, cheltuielile guvernamentale pentru eforturile de razboi au compensat din plin scaderea consumului si a investitiilor private, in timp ce, astazi, economia resimte impactul masurilor de carantina, iar guvernele nu vor oferi un sprijin pe masura. Mai mult, in urma cu un secol, sectorul de productie a fost un motor important al economiei, in vreme ce, in 2020, serviciile joaca un rol mai important, iar pierderile pe acest segment nu vor putea fi acoperite in totalitate.

Swiss Re subliniaza, potrivit sursei citate, ca, atunci cand COVID-19 a aparut pentru prima oara in China, tarile occidentale au fost initial preocupate de impactul asupra lanturilor globale de aprovizionare. Cum virusul s-a raspandit extrem de rapid, aceste economii s-au confruntat cu cresterea costurilor de asistenta medicala, precum si cu pierderile generate de masurile de carantina instituite de autoritati.

De asemenea, mai arata Reinsurance News, Swiss Re considera ca, dupa un trimestru negativ, China va reveni la o tendinta de crestere, in vreme ce SUA si zona euro vor inregistra doua trimestre ulterioare de crestere negativa. In acest sens, analistii Swiss Re se asteapta ca, anul acesta, activitatea economica din SUA si zona euro sa se contracte cu 6,4% si, respectiv, 7,5%, in vreme ce China va inregistra o crestere de 3,2%.

189 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO