1asig.ro

Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile

5 min. / 1.540 cuvinte
Impactul disruptiv fara precedent provocat de pandemia COVID-19 asupra operatiunilor de business si a stilului personal de viata ar putea ajuta oamenii sa dezvolte obiceiuri sustenabile cu privire la clima, arata, pentru Reinsurance News, Alison McLEAN - Head of Behavioural Research, Swiss Re.

PROMO


Potrivit sursei citate, pandemia a adus deja schimbari extraordinare la nivel de comportament, intrucat 80-90% dintre locuitorii din tarile afectate au respectat regulile de izolare si distantare sociala.

Acest lucru a generat o scadere de 5,5% a emisiilor de carbon la nivel global, iar Swiss Re anticipeaza ca multe guverne ar putea folosi impactul noului coronavirus pentru a sublinia importanta sustenabilitatii si a transformarii digitale in strategia de redresare economica. Munca de acasa, dar si reducerea calatoriilor ar putea, la randul lor, sa incurajeze oamenii sa regandeasca abordarea cu privire la turismul sustenabil, mai ales ca tehnologia poate oferi sprijinul necesar in acest sens.

"Schimbarile climatice au implicatii asupra frecventei si severitatii pandemiilor viitoare si au potentialul de a extinde sezonul de transmitere si aria geografica pentru multe boli infectioase, ceea ce poate genera si cresterea impactului asupra vietii si a sanatatii oamenilor. Daca noul coronavirus si schimbarile climatice impartasesc un tipar de crestere exponential distructiv, atunci este necesar sa actionam la fel de rapid si decisiv asupra schimbarilor climatice, asa cum facem si cu pandemia COVID-19", spune Alison McLEAN.

"Sa ne concentram asupra celei mai mari amenintari. COVID-19 ar putea fi atentuat de riscul catastrofal exponential al schimbarilor climatice. Sper ca aceasta pandemie sa ne ajute sa acordam atentie climei si sa ne ajute sa mentinem noile noastre obiceiuri ecologice. Si, in baza stiintei comportamentale cu privire la modul in care ne formam obiceiurile si la ce acordam atentie, acest lucru pare, intr-adevar, posibil - o consecinta neintentionata a COVID-19, pe care o putem imbratisa", subliniaza Alison McLEAN - Head of Behavioural Research, Swiss Re.

211 accesari