1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Swiss Re: Progresele facute de tehnologie pot contribui la diminuarea deficitului de asigurare

In vederea diminuarii fenomenului de sub-asigurare la nivel global, pe fondul progreselor facute de tehnologie, reprezentantii reasiguratorului Swiss Re mizeaza pe dezvoltarea de noi tipuri de solutii de reasigurare, care sa vina in sprijinul asiguratorilor in vederea unei mai bune gestionari a portofoliilor, respectiv a dezvoltarii unor noi linii de business si a extinderii activitatii catre noi piete.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Monte Carlo, reprezentantii reasiguratorului elvetian au punctat asupra necesitatii dezvoltarii de nou solutii si servicii de reasigurare.

"Progresele tehnologice dezvolta o noua generatie de produse; tehnologia trebuie utilizata pentru a intelege, gestiona si, in cele din urma, de a reduce riscurile la care suntem expusi. Swiss Re raspunde cererii crescande din partea clientilor prin dezvoltarea de noi soluti si servicii. Noi tipuri de solutii, pregatite pentru a fi implementate, permit asiguratorilor sa ofere clientilor finali, produsele si serviciile cele mai potrivite".

"Companiile de asigurare isi regandesc modelele de business pentru a dezvolta noi oportunitati si pentru a oferi serviciile cele mai bune consumatorului final. Industria de reasigurari poate veni in sprijinul acestora cu servicii si solutii pregatite de a fi implementate, solutii care pot contribui la cresterea volumului de business si a profitabilitatii. In acelasi timp, solutiile inovative pot ajuta industria sa faca progrese in ceea ce priveste diminuarea fenomenului tot mai raspandit, de sub-asigurare la nivel global. Din nou am putut observa, ca urmare a inundatiilor recente din SUA provocate de uraganul Harvey, precum si a inundatiilor devastatoare din Bangladesh, India si Nepal, ca deficitul de asigurare este unul real, acesta putand a fi diminuat cu ajutorul unor solutii care sa faca asigurarea mai cuprinzatoare si mai usor accesibila", a declarat Christian MUMENTHALER, CEO, Swiss Re.

An de an, pierderile cauzate de catastrofele naturale si de conditiile meteorologice extreme au "fost o povara pentru autoritatile locale", au subliniat reprezentantii Swiss Re. Potrivit estimarilor Swiss Re Institute, la nivelul anului 2016, la nivel global, pierderile neasigurate pe fondul catastrofelor naturale si a fenomenelor meteorologice extreme, s-au ridicat la 180 miliarde dolari.