1asig.ro

Swiss Re, expunere de 250 de milioane de dolari, urmare a unei eventuale anulari a Jocurilor Olimpice de anul acesta

5 min. / 1.540 cuvinte
Anularea Jocurilor Olimpice din aceasta vara ar presupune o expunere de 250 de milioane dolari pentru Swiss Re, iar, pe fondul pandemiei de coronavirus, gigantul elvetian ar putea inregistra expuneri si pe alte linii de business.

PROMO


Jocurile Olimpice ar trebui sa inceapa in data de 24 iulie, dar, in ultima vreme, tot mai multe voci pun sub semnul intrebarii desfasurarea acestora, in contextul pandemiei de COVID-19. La nivel global, sportul, muzica si mai multe industrii au fost nevoite sa amane deja multiple evenimente.

In momentul de fata, este prea devreme pentru a estima cum vor arata lucrurile, in iulie, atat in Japonia, cat si in alte parti ale lumii, dar, in contextul in care, in Europa si in alte regiuni, creste alarmant numarul cazurilor de COVID-19 si al deceselor provocate de aceasta pandemie, in ciuda situatiei din China, acolo unde, in ultimele zile, nu au mai fost raportate cazuri locale, nu este surprinzator faptul ca multi cred ca Jocurile Olimpice de anul acesta ar trebui anulate.

"Aceasta pandemie poate avea un impact asupra liniilor noastre de business Property & Casualty, viata si sanatate. Evaluam acest potential impact ca fiind gestionabil, in acest moment. Cat priveste gestionarea evenimentelor si anularile legate de evenimente specifice, consideram ca avem o cota totala de piata de aproximativ 15% la acoperiri de evenimente care ar putea fi solicitate ca urmare a COVID-19. Avem o expunere specifica de 250 de milioane de dolari la Jocurile Olimpice din Tokyo, dar si o alta expunere pe CorSo (Swiss Re Corporate Solutions) si P&C Re pentru alte evenimente programate in decursul acestui an calendaristic. E prea devreme pentru a indica un nivel al pierderilor provocat de intreruperea afacerii atat pentru Swiss Re, cat si pentru intreaga industrie", sustine John DACEY - CFO, Swiss Re.

Potentialul de pierdere pe care il poate avea intreruperea afacerii, pe fondul pandemiei COVID-19, e un subiect constant, in aceasta perioada, pentru industria de re/asigurari. Atat analistii, cat si companiile au sugerat ca pierderile vor fi limitate ca urmare a excluderilor. John DACEY sustine ca, desi cele mai multe polite au un declansator al daunelor fizice, acest lucru nu e valabil in toate cazurile, iar unele polite pot avea sub-limite specifice care ofera acoperiri modeste independent de daunele fizice.

Evident, Swiss Re nu este singurul reasigurator expus la anularea Jocurilor Olimpice si la alte eventuale impacturi pe care le poate avea pandemia de coronavirus. Recent, Munich Re a precizat, la randul sau, ca are o expunere de cateva sute de milioane de euro la Jocurile Olimpice. Potrivit analistilor, 2 miliarde de euro reprezinta estimarea costurilor asigurate aferente Jocurilor Olimpice din Tokyo, care includ, printre altele, sponsorizari si drepturi de televizare.

Intre timp, Comitetul Olimpic Canadian a anuntat ca nu le va permite sportivilor canadieni sa participe la Jocurile Olimpice, in vreme ce Comitetul Olimpic Australian le-a transmis sportivilor sa fie pregatiti pentru amanarea competitiei, care ar urma sa aiba loc anul viitor. Cele doua anunturi au fost facute in contextul in care, duminica, Comitetul Olimpic International a declarat ca va lua o decizie in acest sens in cel mult 4 saptamani.

"Impreuna cu toti factorii interesati, am inceput discutii detaliate pentru a completa evaluarea noastra cu privire la dezvoltarea rapida a situatiei cu care se confrunta intreaga lume la nivel de sanatate, precum si in ceea ce priveste impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, discutiile vizand inclusiv un scenariu de amanare a Jocurilor Olimpice", a trasmis, intr-o scrisoare oficiala, Thomas BACH - President, International Olympic Committee.

262 accesari