1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re sprijina un stat din India in dezvoltarea unei asigurari parametrice impotriva inundatiilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Reasiguratorul global Swiss Re a anuntat ca sprijina statul Nagaland, din nord-estul Indiei, in dezvoltarea unei asigurari parametrice impotriva precipitatiilor in exces, care pot genera inundatii severe, informeaza Reinsurance News. Acoperirea are la baza un set de date geospatiale, care, cu ajutorul observatiilor din satelit, pot determina nivelurile de precipitatii.

PROMO


Potrivit sursei citate, structura parametrica este proiectata in asa fel incat sa acopere statul Nagaland in intregime, prin sase zone distincte, cu o functionalitate de plata care sa asigure alocarea fondurilor acolo unde apar pierderi, proportional cu cantitatea de precipitatii inregistrata in urma evenimentului, pentru a reflecta cat mai bine impactul precipitatiilor.

Situat la est de Assam si vest de Myanmar, Nagaland este unul dintre cele mai mici state din India. Cu un relief in mare parte muntos si cu o economie sustinuta in proportie de 70% de agricultura, Nagaland se confrunta, in perioada musonica, cu ploi severe, fiind expus la furtuni, inundatii si alunecari de teren, iar asigurarea parametrica vine sa consolideze rezilienta financiara a statului in fata dezastrelor naturale.

"Acesta este primul proiect de finantare a riscului de dezastru derulat de Swiss Re in India. Nagaland este un deschizator de drumuri, iar aceasta tranzactie marcheaza un pas pozitiv spre consolidarea rezistentei Indiei in fata catastrofelor naturale. Pe fondul cicloanelor tropicale Amphan si Nisarga, care, la inceputul anului, au afectat regiunile de est si vest ale Indiei, acest proiect reprezinta un model oportun si pentru alte state care cauta solutii similare inovatoare de reasigurare, pe fondul expunerilor semnificative in fata catastrofelor naturale", arata reprezentantii Swiss Re.

Structura parametrica se bazeaza pe sprijinul Swiss Re ca reasigurator, iar acoperirea prin asigurare este furnizata de Tata AIG General Insurance Company, in colaborare cu NSDMA (the Nagaland State Disaster Management Authority).

"Speram ca aceasta initiativa a guvernului din Nagaland sa genereze o constietizare nationala cu privire la gestionarea riscurilor catstrofale prin asigurare. Dezastrele naturale provoaca pierderi semnificative si, in opinia mea, asigurarea este o optiune superioara si mai eficienta pentru transferul riscului decat orice alte optiuni disponibile in acest sens. Tata AIG se angajeaza sa ofere solutii inovatoare de asigurare cu privire la riscurile catastrofale", sustine Madhukar SINHA - EVP for Government & Rural Business, Tata AIG.

"O catastrofa naturala poate spulbera, in mai putin de 15 secunde, toate investitiile si cladirile de locuinte pe care guvernul si comunitatea le-au realizat, cu eforturi, in multi ani. Dezastrul nu mai tine de DACA, ci de CAND. Prin urmare, investitia in transferul de risc reprezinta o investitie prudenta pentru o dezvoltare durabila", subliniaza si Johnny RUANGMEI - Officer on Special Duty, NSDMA.

225 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO