1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

TRANSGAZ dispune de 5 milioane euro pentru a cumpara asigurari private de sanatate

Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias va organiza, in iunie, o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare voluntara de sanatate pentru angajatii companiei, pe o perioada de patru ani.

Valoarea estimata a contractului de asigurare este de 5 milioane de lei, potrivit unuit anunt publicat de societate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Finantarea provine din surse proprii.

Numarul minim de angajati asigurati pentru care se vor presta servicii de asigurare voluntara de sanatate este estimat la 4.000 persoane, iar numarul maxim este de 5.000 persoane.

"Achizitia se va finaliza prin semnarea unui acord - cadru cu o durata de 4 ani cu un singur operator economic, in baza caruia se vor incheia 4 contracte subsecvente cu durata de 12 luni fiecare", se arata in Caietul de Sarcini.

Criteriul in baza caruia va fi atribuit contractul este "cel mai bun raport calitate-pret in ceea ce priveste":

- Pretul ofertei: 80%
- Suma asigurata/persoana/an acordata de asigurator la achizitionarea de dispozitive de auz, vaz si serviciu de tehnica ortopedica (ortezare si protezare): 7%
- Numar de furnizori medicali agreati de ofertant: 5%
- Numar de furnizori medicali stomatologici agreati de ofertant: 2%
- Numarul de servicii medicale ofertate suplimentar fata de serviciile solicitate in pachetul pentru diagnostic si tratament oncologic: 3%
- Numarul cel mai mare de furnizori medicali privati de servicii spitalicesti - spitale private agreati de ofertant: 3%

"Prin semnarea acordului-cadru si ulterior a fiecarui contract subsecvent privind serviciile de asigurari voluntare de sanatate, achizitorul se obliga sa plateasca o prima asiguratorului, pentru toti salariatii asigurati, care sunt beneficiarii efectivi ai asigurarilor de sanatate iar asiguratorul se obliga, ca la producerea riscului asigurat - boala sau accidentul si accesarea serviciilor medicale acoperite, sa plateasca furnizorului de servicii medicale sau asiguratului, dupa caz, despagubirea, in limitele si sumele asigurate si la termenele convenite", potrivit Caietului de Sarcini.

Asiguratorul va acorda servicii de asigurari voluntare de sanatate pentru salariatii S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. care isi desfasoara activitatea in toate locatiile societatii, respectiv la sediul social din Medias, sediul Reprezentantei Bucuresti, Sucursala Medias si in cele 9 exploatari teritoriale din tara.

Se solicita ca asiguratorul sa acopere atat domeniul serviciilor suplimentare pachetului serviciilor medicale de baza acoperite prin sistemul asigurarilor de stat cat si domeniul serviciilor complementare, respectiv copiata datorata de asigurat pentru serviciile medicale accesate si stabilita ca diferenta intre tariful decontat de Casa de asigurari de sanatate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si tariful maximal stabilit de Ministerul Sanatatii.

De asemenea, se solicita ca asiguratorul sa suporte total sau partial plata pentru orice tip de servicii necuprinse in pachetul de servicii medicale de baza, copiata datorata de asigurat acolo unde este cazul, optiunea pentru un anumit personal medical, solicitarea unei a doua opinii medicale, conditii hoteliere superioare, alte servicii medicale, care vor fi cuprinse explicit in oferta.

Pentru a-si indeplini responsabilitatile asumate, Asiguratorul va numi un responsabil general precum si cate un responsabil pentru Sucursala Medias si pentru fiecare exploatare teritoriala a S.N.T.G.N. TRANSGAZ, care vor primi/transmite orice cerere a Achizitorului privind comunicarea de informatii tehnice necesare executarii acordului-cadru si a contractelor subsecvente, precum si a altor activitati cu caracter tehnic legate direct de executarea contractului, se mai precizeaza in document.

Nu se vor solicita completarea de cereri de asigurare si nici examene medicale prealabile cuprinderii fiecarui salariat in asigurare. Toti asiguratii vor fi acceptati in asigurare indiferent de starea de sanatate, de afectiuni pre-existente si de boli cronice. Toti asiguratii (salariati ai TRANSGAZ) au dreptul sa beneficieze de toate serviciile medicale din contractul de asigurare pe toata durata de valabilitate a acordului-cadru. Asiguratii au dreptul sa aiba acces imediat la serviciile medicale acoperite in polita de asigurare fara perioada de asteptare.

Asiguratilor le vor fi garantate confidentialitatea privind datele, in special diagnosticul si tratamentul asiguratilor.

Pachetul de baza include: servicii medicale de spitalizare; servicii medicale acordate in ambulatoriu de specialitate; servicii de urgenta; servicii de stomatologie; servicii medicale de preventie si monitorizare; servicii suport - dispecerat call center medical 24/24 ore 7/7 zile.

Iar pachetul suplimentar include: servicii medicale de recuperare si fizioterapie; beneficii de plata la dispozitive protezare auz, vaz si tehnica ortopedica; beneficii de plata la contributia personala la pretul medicamentelor; servicii medicale speciale.

Se solicita ca ofertantul sa aiba contracte cu furnizori medicali la nivel national astfel:

- ln toate resedintele de judet minim trei furnizori de servicii medicale de top
- ln Bucuresti minim 100 de furnizori de servicii medicale.

In 2017, piata asigurarilor private de sanatate a avansat cu 20,6% comparativ cu anul precedent. Astfel, subscrierile companiilor pe acest segment au ajuns la valoarea de 208,65 milioane de lei, conform calculelor realizate pe baza cifrelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

S.N.T.G.N TRANSGAZ S.A. Medias, operatorul sistemului national de transport al gazelor naturale, este detinut de statul roman prin Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, in proportie de 58,5%.

PROMO