1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

TRANSILVANIA Broker ia un credit de 1,4 milioane lei

Actionarii TRANSILVANIA Broker de Asigurare (TBK) au aprobat, in Adunarea Generala de saptamana trecuta, contractarea unui credit ipotecar de 1,4 milioane de lei, conform unui raport publicat de companie pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Imprumutul este destinat cumpararii unor terenuri cu o suprafata totala de 600 metri patrati si a unei cladiri de birouri, avand destinatia de sediu social, in orasul Bistrita.

Conform documentului publicat, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) societatii TRANSILVANIA Broker de Asigurare "aproba achizitionarea a 2 imobile (cladire de birouri + 600 mp teren), avand destinatia sediu social:
  • teren intravilan in suprafata de 500 mp si constructia edificata pe acesta, constand in cladire in regim de inaltime P+2E+M, avand numarul cadastral 56884-C1, situat in Mun. Bistrita, Calea Moldovei nr. 13, jud. Bistrita-Nasaud;
    si
  • imobil compus din teren in suprafata de 100 mp, situat in Localitatea Bistrita, jud. Bistrita Nasaud.
Linia de finantare pentru investitii va fi contractata de la Banca Comerciala Romana - BCR, pentru o durata de 84 de luni.

Totodata, actionarii brokerului au aprobat constituirea garantiilor necesare pentru garantarea creditului: ipoteca mobiliara asupra conturilor bancare ale societatii si ipoteca imobiliara asupra imobilelor care fac obicetul achizitiei.

Actiunile TRANSILVANIA Broker de Asigurare au intrat, pe 2 noiembrie 2017, la tranzactionare pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul bursier TBK, fiind prima companie de brokeraj in asigurari listata la BVB. Societatea s-a listat ca urmare a derularii unei oferte publice initiale secundare in cadrul careia s-au vandut 625.000 actiuni reprezentand 25% din capitalul social.

TRANSILVANIA Broker de Asigurare a inregistrat, in primele 9 luni ale acestui an, venituri din exploatare de 45,05 milioane lei, in crestere cu 12,11% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul s-a majorat cu 21,6%, pana la 3,35 milioane lei.