1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

TRIGLAV intra pe piata de asigurari de viata din Macedonia

Incepand cu luna noiembrie a acestui an, slovenii de la TRIGLAV vor intra pe piata de asigurari de viata din Macedonia prin infiintarea unei companii dedicate - TRIGLAV Osiguruvanje Zivot.

TRALAV este prezent pe piata de asigurari din Macedonia din anul 2007, dar doar pe segmentul de asigurari generale - unde de altfel, dupa criteriul volumului de prime brute subscrise, detine pozitia de lider cu o cota de piata de 18%.

"TRIGLAV isi extinde activitatea pe segmentul de asigurari de viata, potentialul pe aceasta linie fiind unul enorm, tinand cont de gradul redus de penetrare al acestor tirpuri de polite", au declarat reprezentantii grupului sloven.

Asiguratorul a subliniat mediul de piata provocator din Macedonia, "dezvoltarea segmentului de asigurari de viata fiind strans legata de situatia economica a tarii".

La finalul lunii iunie a.c., piata de asigurari din Macedonia a totalizat 75 milioane euro, din care 64,5 milioane euro - asigurari generale, respectiv 10,5 milioane euro - asigurari de viata (14% din total).

Pe segmentul de asigurari de viata activeaza patru societati de asigurare: CROATIA osiguraneje (circa 42% cota de piata), GRAWE (circa 36%), WINNER VIG (circa 16%) si UNIQA (circa 6%).