1asig.ro

Thailanda: Prima asigurare impotriva coronavirusului

5 min. / 1.540 cuvinte
In contextul in care coronavirusul continua sa faca victime nu doar in China (1.016 persoane decedate si 42.638 de cazuri confirmate), ci la nivel global (43.050 de cazuri confirmate), o companie de asigurari din Thailanda, o tara cu 33 de cazuri de coronavirus confirmate, a lansat, recent, prima asigurare care ofera acoperire impotriva coronavirusului, noteaza Insurance Journal.

PROMO


Astfel, TQM Corp., in parteneriat cu Bangkok Insurance Pccl., a introdus o polita care costa 9,62 dolari si ofera o despagubire de 1.598 de dolari asiguratului care, dupa semnarea contractului de asigurare, este diagnosticat cu coronavirus. Asigurarea are ca scop reducerea "temerilor profunde ale publicului", spune Unchalin PUNNIPA - President, TQM.

Coronavirusul a facut ravagii si in Thailanda, a doua cea mai mare economie din sud-estul Asiei. In afara de China, unde numarul victimelor este cutremurator, Thailanda este una dintre tarile cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, lucru care, printre altele, a generat scaderea numarului de turisti si o criza a produselor de igiena, mai ales in randul mastilor chirurgicale.

"Focarul de coronavirus a crescut constientizarea thailandezilor cu privire la necesitatea unei asigurari de sanatate. Este putin probabil ca veniturile generate de aceasta asigurare sa fie de natura materiala, insa obiectivul nostru principal este de a linisti temerile publicului in timpul acestei crezi de coronavirus", arata, pentru sursa citata, Unchalin PUNNIPA.

In dimineata zilei de 11 februarie, Al Jazeera nota, citand un raport al Comisiei Nationale de Sanatate a Chinei, ca, in China, bilantul coronavirusului indica 1.016 morti, dar si 2.478 de noi cazuri de coronavirus confirmare in ultimele ore, ridicand totalul cazurilor confirmate la 42.638. La nivel global, mai arata sursa citata, fusesera confirmate 43.050 de cazuri de coronavirus in 26 de tari, dupa cum urmeaza:

Australia - 15, Belgia - 1, Cambodgia - 1, Canada - 7, China - 42.638, Finlanda - 1, Franta - 11, Germania - 14, India - 3, Italia - 3, Japonia - 26+135*, Malaezia - 18, Nepal - 1, Filipine - 3, Rusia - 2, Singapore - 45, Coreea de Sud - 27, Spania - 2, Sri Lanka - 1, Suedia - 1, Taiwan - 18, Thailanda - 33, Emiratele Arabe Unite - 8, Marea Britanie - 8, SUA - 13, Vietnam - 15.

*Cazul Japoniei este unul special. In data de 10 februarie, 135 de pasageri ai navei de croaziera Diamond Princess, plasata in carantina la Yokohama, erau infectati cu coronavirus. Conform recomandarilor OMS, Japonia considera ca cele 135 de persoane nu pot face parte din "bilantul" tarii cu privire la coronavirus. Statistica OMS pentru Japonia este de 26 de persoane infectate cu coronavirus. Reamintim ca pe vasul de croaziera Diamond Princess, au ramas blocati si 17 romani, dar, momentan, nu exista informatii cu privire la starea lor de sanatate.

Pe de alta parte, GlobalData sustine ca epidemia de coronavirus ar putea reprezenta o oportunitate uriasa de crestere pentru industria asigurarilor private de sanatate.

"Adoptarea asigurarilor private de sanatate e, traditional, la un nivel scazut in China, acolo unde sistemul public de asigurari de sanatate acopera aproximativ 97% din populatie. Informatiile GlobalData arata ca, in 2019, primele directe subscrise de segmentul de asigurari private de sanatate au fost de 90,6 miliarde de dolari, retail-ul generand peste 80% din totalul acestor prime. Rata de penetrare a asigurarilor private de sanatate este foarte mica in China, 0,6% in 2019, de 3 ori mai mica decat in Elvetia. Sistemul public de asigurari de sanatate ofera doar acoperire cu costuri limitate, obligand oamenii sa achizitioneze o asigurare privata de sanatate, pentru acoperirea costurilor suplimentare", precizeaza Tapas BHOWMIK - Insurance Analyst, GlobalData.

"In contextul actual al epidemiei de coronavirus, extinderea acoperirii prin asigurare nu este confirmata, iar asta prin prisma faptului ca, in opinia Comisiei Nationale de Sanatate a Chinei, coronavirusul a fost pozitionat in Clasa B a bolilor infectioase. Cei mai multi dintre asiguratorii privati nu au acoperire pentru bolile infectioase din Clasa B. Cu toate acestea, unii dintre asiguratori au suspendat clauza restrictiva si, ca semn de bunavointa si responsabilitate sociala, au ales sa suporte si ei o parte din povara costurilor. Cel mai probabil, criza actuala de sanatate va accelera o schimbare in atitudinea consumatorilor cu privire la asigurarile private de sanatate. Astfel, este de asteptat ca un numar tot mai mare de oameni sa incheie o asigurare privata de sanatate, care sa vina in completarea celei oferite prin sistemul public. Acest lucru reprezinta o oportunitate semnificativa de crestere pentru asiguratorii privati de sanatate din China."

497 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO