1asig.ro
1asig.ro

Torsten JEWORREK, Munich Re: Acum e momentul sa abordam provocarea reprezentata de schimbarile climatice

5 min. / 1.540 cuvinte
Torsten JEWORREK - Chief Executive Officer of Reinsurance, Munich Re -, subliniaza, pentru Reinsurance News, ca acum este momentul sa abordam "in sfarsit si intr-un mod consistent" provocarea reprezentata de schimbarile climatice. Iar asta, intrucat, in ultimele luni, pe fondul pandemiei COVID-19, cei mai multi au pierdut din vedere riscul pe termen lung pe care il prezinta, la nivel global, schimbarile climatice.

PROMO


Potrivit lui Torsten JEWORREK, schimbarile climatice si impactul lor au fost abordate, in ciuda unor dovezi coplesitoare, doar cu jumatate de masura si, astfel, efectele pe termen lung ale schimbariloc climatice pot fi doar atenuate.

"Catastrofele naturale devin tot mai sistemice si de natura globala, afectand societati tot mai vulnerabile, in vreme ce economia globala devine tot mai interconectata si se bazeaza tot mai mult pe lanturile de aprovizionare", spune, pentru sursa citata, Torsten JEWORREK - Chief Executive Officer of Reinsurance, Munich Re.

Ca indicator al cresterii interdependentelor, JEWORREK mai sustine ca, incepand cu 1990, comertul global a crescut cu 350%, ceea ce reprezinta cel putin dublul productiei economice la nivel global.

"In sectorul financiar, multe companii isi examineaza investitiile in zone amenintate de cresterea nivelului marii sau de cresterea frecventei inundatiilor. Companiile internationale care se bazeaza pe livrarea rapida a pieselor speciale isi analizeaza lanturile de aprovizionare pentru a gasi alternative la furnizorii din zonele amenintate de fenomene meteo extreme. Au dreptate sa faca asta, deoarece isi reduc vulnerabilitatea la consecintele evenimentelor extreme", spune Torsten JEWORREK - Chief Executive Officer of Reinsurance, Munich Re.

Schimbarile climatice reprezinta o amenintare reala si sistemica pentru industrii si intreprinderi de toate formele, o amenintare care nu va disparea. Desigur, pandemia COVID-19 necesita atentie, competenta si expertiza atat din partea sectorului public, cat si a celui privat, dar este foarte important sa se depuna eforturi pentru a aborda schimbarile climatice si consecintele acestora.

"Acum, trebuie sa abordam, in sfarsit si intr-un mod consecvent, provocarile schimbarilor climatice, astfel incat sa nu ramana un risc in care pur si simplu nu am vrut sa credem. Acest lucru va necesita o actiune consistenta si hotarata din cat mai multe tari, chiar daca, in prezent, acest lucru poate parea departe de realitate. Nimeni nu poate face asta de unul singur", mai subliniaza Torsten JEWORREK.

210 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO