1asig.ro

Turcia: Zeci de oameni au murit si au fost raniti dupa o noua avalansa mortala, in timpul operatiunilor de salvare a celor afectati de prima avalansa

5 min. / 1.540 cuvinte
5 persoane si-au pierdut viata, 8 au fost ranite si alte 2 au disparut dupa o avalansa mortala care a avut loc marti, 4 februarie, in Bahcesaray, o regiune din estul extrem al Turciei. Miercuri, 5 februarie, o noua avalansa mortala a fost inregistrata in aceeasi zona, provocand cel putin 33 de morti si 53 de raniti in randul echipajelor de salvare care cautau supravietuitori ai primei avalanse si incercau sa salveze ce se mai putea salva dupa prima avalansa mortala, informeaza Deutsche Welle.

PROMO


Numarul persoanelor blocate in continuare in zapada este, momentan, necunoscut, dar, din cate se pare, este vorba de cel putin 15 oameni. In aceste conditii, Fahrettin KOCA - Ministrul turc al Sanatatii -, spune ca, in perioada urmatoare, numarul victimelor ar putea sa creasca. Presa internationala sustine ca prima avalansa a surprins si ingropat in zapada doua vehicule, o echipa de salvare formata din 300 de oameni fiind trimisa la fata locului, operatiunile de salvare fiind ingreunate de conditiile meteo nefavorabile.

Operatiunile de salvare au fost sistate in noaptea de marti spre miercuri si reluate in zorii zilei. Inainte ca a doua avalansa mortala sa aiba loc, echipele de interventie reusisera sa salveze cel putin 30 de oameni. Dupa cea de-a doua avalansa, bilantul a ajuns la cel putin 38 de morti, 53 de raniti si 2 disparuti, conform celui mai recent raport citat de presa locala si internationala. Cele mai multe dintre victime faceau parte din Agentia Guvernamentala pentru Situatii Catastrofale (AFAD).

216 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO