1asig.ro
1asig.ro

UNIQA asigura sculpturile lui Constantin Brancusi expuse la EUROPALIA 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
UNIQA Asigurari este asiguratorul a opt dintre operele sculptorului Constantin Brancusi expuse in cadrul Festivalului International de Arte EUROPALIA 2019, unul dintre cele mai importante evenimente culturale. Cele opt opere de arta au fost asigurate la valoarea de 115,8 milioane de euro. Polita de asigurare acopera riscurile legate de transportul si expunerea sculpturilor pe perioada festivalului.

PROMO


Invitata de onoare a festivalului, Romania este prezenta in cadrul evenimentului cu o ampla expozitie retrospectiva a operei lui Constantin Brancusi, organizata la Palatul de Arte Frumoase Bozar, din Bruxelles, dar si cu alte 250 de evenimente culturale.

Operele de arta care provin din colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei, Muzeului de Arta din Craiova si Academiei Romane au fost asigurate la o valoare de 115,8 milioane de euro. Declarata castigatoare a licitatiei organizate de catre Institutul Cultural Roman, UNIQA Asigurari are capacitatea de a asigura valori de peste 40 de milioane de euro, fara a intocmi o reasigurare facultativa, ceea ce ne permite sa oferim rapid solutii de asigurare si prime competitive, a transmis asiguratorul.

Prin polita de asigurare a celebrelor sculpturi, UNIQA Asigurari acopera riscurile legate de transportul si expunerea operelor de arta pe perioada desfasurarii festivalului EUROPALIA 2019, din octombrie si pana in februarie anul viitor.

"Suntem mandri sa ne asumam rolul de protector al unor obiecte de arta care apartin patrimoniului cultural universal. Este o asociere care ne onoreaza si ne responsabilizeaza deopotriva, reamintindu-ne ca, in calitate de asiguratori, dezvoltam parteneriate si actionam pentru a sustine si a contribui la promovarea valorilor comunitatii din care facem parte", a declarat Lidia DRAGAN, Director Produse si Servicii, UNIQA Asigurari.

Beneficiind de o solutie completa de asigurare, celebrele opere semnate de Constantin Brancusi pot fi admirate de publicul larg in cadrul expozitiei "Brancusi. Sublimarea formei", care reuneste peste 250 de obiecte, fotografii si documente, expuse la Palatul BOZAR, pe o suprafata de 1.500 mp. Expozitia este deschisa pana pe 12 ianuarie 2020.

2.519 accesari