1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Un autocar s-a rasturnat in judetul Olt. Doua persoane ranite au ajuns la spital

Un autocar in care se aflau 18 persoane a derapat si s-a rasturnat, miercuri dimineata, pe DN 64, in judetul Olt, doi dintre pasageri fiind raniti si transportati la Spitalul Judetean din Slatina. Potrivit numarului de inmatriculare, verificat in CEDAM, reiese ca vehiculul era asigurat de CARPATICA Asig.

Accidentul s-a produs la iesire din comuna Osica spre comuna Brancoveni. Autovehiculul venea de la Caracal si se indrepta spre Slatina.

In momentul in care autocarul cu pasageri a derapat, ningea iar pe carosabil era depusa zapada.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Alin BASASTEANU, persoanele ranite, un barbat si o femeie, prezentau traumatisme in zona capului si, dupa ce au fost asistate la fata locului de catre echipajele medicale, au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina.

Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili cum s-a produs evenimentul rutier.

Conform bazei de date CEDAM, la data accidentului, vehiculul era asigurat RCA la CARPATICA Asig, companie aflata in procedura de faliment. Polita are o valabilitate de un an, si expira pe 15 februarie 2017

In aceasta situatie, ranitii vor putea solicita despagubiri prin Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), care preia dosarele de dauna si care va putea incepe plata acestora doar dupa ce instanta de judecata va stabili, definitiv, falimentul asiguratorului.

In cazul FGA, plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Limitele de despagubire pe RCA prevazute de legislatia din Romania sunt, incepand cu 1 ianuarie 2017, de 1,22 milioane euro pentru pagube materiale si de 6,07 milioane euro pentru vatamari corporale si pot fi solicitate inclusiv de pasagerii autocarului.

PROMO