1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Universitatea din Glasgow vrea asigurare impotriva riscului de terorism pentru colectia sa de arta

Reprezentantii Universitatii din Glasgow cauta o asigurare impotriva riscului de terorismul pentru colectia de arta din Muzeul Hunterian si Galeria de Arta din Glasgow, in valoare de milioane de lire sterline.

Conform publicatiei the Sun, aceasta decizie ar fi fost influentata de actiunile desfasurate de gruparea terorista Stat Islamic, care a distrus deja mai multe obiective istorice si culturale in Orientul Mijlociu.

"Multe Universitati din Regatul Unit incheie asigurari impotriva riscului de terorism pentru a-si proteja bunurile, fie ca este vorba de cladiri sau opere de arta. Avand in vedere natura dinamica a terorismului, este logic sa achizitionezi protectie impotriva acestui risc la fel ca pentru alte catastrofe, precum incendii sau furtuni", a declarat Julian ENOIZI, Chief Exececutive, Pool Reinsurance Company.

Galeria de Arta si Muzeul Hunterian gazduiesc capodopere de la artisti precum Rembrandt sau Charles Rennie MACKINTOSH, colectia fiind estimata la milioane de lire sterline. Polita de asigurare ar urma sa fie incheiata pentru cel putin 3 ani.