1asig.ro

VIDEO: Antonio SOUVANNASOUCK: Pana la finalul anului, piata de brokeraj ar putea creste cu doua cifre

5 min. / 1.540 cuvinte
Relatia foarte buna dintre client si broker a condus la o crestere a pietei de intermediere in asigurari cu 8,4%, iar pentru finalul anului, brokerii anticipeaza o depasire a valorii inregistrate in T1 2019, poate chiar si cu doua cifre, a precizat Antonio SOUVANNASOUCK, Presedintele PRBAR, la cea mai recenta editie a emisiunii XPRIMM Time for Business.

PROMO


"Piata asigurarilor a crescut cu 7,4%, iar cea de brokeraj cu 8,4% ceea ce imi permite sa spun ca majorarea se datoreaza pietei de brokeraj. Pe de alta parte, nu ar trebui sa fie o supriza, intrucat brokerii au o penetrare foarte buna in piata, sunt cei mai apropiati de client", a precizat Antonio SOUVANNASOUCK.

"Pentru finalul acestui an, brokerii vad doua ipoteze: cresterea din primul trimestru 2019 ar putea fi depasita, am putea sa avem asadar o crestere chiar cu doua cifre, ceea ce nu s-a mai intamplat de mult in piata asigurarilor din Romania, iar acest lucru se bazeaza pe cresterea economica si puterea de cumparare a romanilor. In acelasi timp, vedem si o stagnare in jurul valorii de 8,4%, poate pana in 10% si s-ar putea datora implementarii in industrie a diverselor modificari legislative, conducand la o mai slaba concentrare asupra partii de vanzare", a completat Antonio SOUVANNASOUCK.

Potrivit Presedintelui PRBAR, fidelizarea angajatilor prin oferirea unor pachete extra-salariale care sa contina si asigurari private de sanatate, de catre companii, a dus la cresterea pietei pe acest segment cu 20%. Comparativ cu alte tipuri de asigurari, acestea sunt mai complexe, cu termeni de specialitate si clauze suplimentare, iar pentru a putea intermedia acest tip de polite, brokerii au inceput instruirea inca de acum cinci ani.

"Cresterea de anul trecut si de anul acesta va continua cu siguranta. Majorarea acestui segment vine, o data pe fondul instruirii brokerilor, care a inceput acum cinci ani, timp in care am inteles produsele, ne-am insusit terminologia, am invatat sa construim produse adaptate specificului fiecarui client, dar si pe fondul scaderii fortei de munca. Asigurarile private de sanatate sunt cel mai la indemana instrument de fidelizare si motivare a personalului, iar noi, brokerii, am inteles destul de devreme acest lucru si il promovam ca atare. Cred ca cea mai mare crestere in acest sector vine din zona corporate", a mentionat oficialul PRBAR.

De asemenea, tot pentru fidelizarea angajatilor, brokerii le propun companiilor pachete de asigurari de viata, intrucat acestea se incheie pe o perioada mai lunga de timp.

"Putem sa contribuim la cresterea asigurarilor de viata pe partea de companii, deoarece este o a doua componenta de fidelizare a angajatilor din domeniul corporate, dupa asigurarile de sanatate. Asigurarile de viata, cu atat mai mult cu cat se fac pe o durata de minimum 5 ani, cu atat sunt o componenta mult mai puternica de loializare a personalului", a spus Antonio SOUVANNASOUCK.

Care sunt planurile PRBAR pentru perioada urmatoare?

"In septembrie vom avea conferinta PRBAR, care se afla la cea de-a treia editie si se va tine pentru a doua oara la Mamaia, unde speram sa avem o prezenta destul de mare, intrucat si tema conferintei este importanta. Vom discuta despre solutii privind cresterea pietei de asigurari, - o problema care ne preocupa pe toti pentru ca, desi avem o crestere de 7-8%, potentialul pietei este inca mare. Ca urmare, a gasi solutii pentru cresterea pietei de asigurari este o preocupare permanenta, insa credem ca numai prin dezbateri si dialog putem sa o realizam", a completat Antonio SOUVANNASOUCK.

"Ca noutate, ne dorim sa nu avem nicio prezentare - doar dialog, dezbateri intre asiguratori-brokeri-autoritate, chiar presa si consumatori astfel incat sa putem identifica ce lipseste in piata sa ajungem la o crestere consistenta care sa ne duca la sansa de a atinge media europeana", a mai spus liderul PRBAR.

Emisiunea integrala se poate vizualiza aici.

Valorea primelor intermediate de companiile de brokeraj, pentru asigurari generale si asigurari de viata, a crescut cu 8,4% in primul trimestru din 2019 fata de perioada similara a anului trecut, de la 1,54 miliarde de lei la 1,67 miliarde de lei.

1.173 accesari