1asig.ro

VIDEO: Emilian ONESCIUC: Noile prevederi IDD se suprapun perfect cu vanzarea consultativa de asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Simona PANAITE si Emilian ONESCIUC au vorbit, in cadrul editiei din aceasta saptamana a emisiunii XPRIMM Time for Business, despre primele doua carti din seria "Un ghid practic", destinate managerilor si distribuitorilor din forta de vanzari din companiile de asigurari compozite si de la brokeri.

PROMO


Cele doua carti au fost lansate recent sub egida Editurii UNSICAR si sunt: "Ghid practic pentru agenti de asigurari, asistenti in brokeraj si managerii lor" (autor: Emilian ONESCIUC) si "Un ghid practic pentru managerii din distributia de asigurari compozite" (autori: Emilian ONESCIUC si Simona PANAITE).

"Am ales asigurarile compozite pentru ca acestea permit acoperirea integrala a nevoilor de protectie ale unei familii sau ale unei afaceri. Daca vrei sa oferi consultanta adevarata in domeniul asigurarilor, atunci cand te duci la un client - fie ca este vorba de persoana fizica sau juridica - trebuie sa fii capabil sa afli tot ceea ce este important pentru el, in primul rand, sa afli care sunt riscurile care pot afecta ceea ce este important pentru el si sa ii oferi solutiile adecvate", a explicat Emilian ONESCIUC.

"Noile prevederi IDD, care au intrat de curand in vigoare, se suprapun perfect cu vanzarea consultativa de asigurari. Acestea nu fac decat sa reglementeze ceea ce consultantii si managerii buni din piata fac de ani de zile", a adaugat acesta.

Ideea este sustinuta si de Simona PANAITE, care subliniaza: "Vanzarea consultativa a fost legalizata prin IDD. Practic, am legalizat fisa de analiza a necesitatilor clientilor. Pentru a putea avea o acoperire destula din punctul de vedere personala sau de afaceri, trebuie sa existe capacitatea de a discuta cu un client si a ii intelege nevoile. Acesta este un lucru destul de complicat, iar noi nu suntem neaparat pregatiti pentru acest lucru. Nici clientii nu sunt invatati sa comunice in aceasta directie."

Cartile vor fi disponibile, luni - 20 mai a.c., in cadrul FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, ce se desfasoara la Sinaia. De asemenea, publicatiile pot fi comandate si de pe site-ul UNSICAR.

1.373 accesari