1asig.ro

VIDEO: Life is Hard vizeaza o crestere de 50% pe linia de asigurari in 2020, generata preponderent de serviciile de digitalizare

5 min. / 1.540 cuvinte

Life can be hard
daca nu tii pasul cu tehnologia intr-o lume in care digitalizarea nu mai este o optiune, ci o normalitate. Despre piata de asigurari s-a spus de multe ori ca are o forma de rezistenta la schimbare care o face sa ramana cu un pas in urma cand vine vorba de utilizarea noilor tehnologii. Digitalizarea in piata romaneasca de asigurari a inceput in 2010, odata cu inceperea emiterii de polite online. In acest moment, sunt peste 120 de produse de asigurare care se vand exclusive online. La acest capitol stam mai bine decat alte state europene, ne-a explicat Erik BARNA, CEO, Life is Hard, in interviul acordat pentru XPRIMM TV.

"Nu la fel de buna este situatia cand vorbim despre transformare digitala, pentru ca aceasta nu inseamna doar a transpune din offline in online actualele modele de business fara a le optimiza. Din pacate, multe companii asta fac, fara sa inteleaga ca asta nu aduce valoare adaugata clientului final", a declarant acesta.

Life is Hard vrea sa aduca in piata o serie de tehnologii care au la baza analize predictive - plecand de la date istorice, se genereaza algoritmi care pot face predictii referitoare la diverse aspecte ale comportamentului clientului, toate acestea usurandu-i mult munca omului de vanzari din asigurari.

"Suntem parteneri tehnologici ai pietei de asigurari de peste 15 ani si venim cu o experienta importanta in elaborarea de strategie pe acest segment. Dincolo de ceea ce toata lumea stie ca este 24Broker, oferim solutii de RPA (n.r. Robotic Process Automation), care ajuta foarte mult la optimizarea proceselor in contextul unui deficit de forta de munca profesionalizata in sectorul de asigurari. De asemenea, proiectul bazat pe AI (n.r. Artificial Intelligence) pe care il derulam va ajuta foarte mult in servisarea clientului, dar si in cea de analiza care implica volum de date foarte mare. Avantajul nostru competitiv major este ca putem livra produse si solutii digitale intre 8-10 zile, fata de competitorii nostri care le livreaza intre 30-60 de zile", declara CEOul Life is Hard.

Compania a crescut anul trecut cu 36% pe zona de asigurari, iar cresterea programata pentru 2020 este de minim 50% pe linia de asigurari, o crestere generata in mare parte de serviciile de digitalizare. Sunt vizate, de asemenea, si 2-3 achizitii din piata, nu neaparat din Romania.

567 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO