1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Ora de Risc: Ce asteptari avem de la mediul politic?

5 min. / 1.540 cuvinte
Despre asteptarile pe care le au asiguratorii de la mediul politic, programe de educatie financiara, si nu numai, au discutat Tony ROMANI - Secretar de Stat si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

PROMO
Unde sufera cel mai mult industria de asigurari din Romania, din punct de vedere a clientilor?

"Parerea mea este ca cea mai mare dificultate regasita din punct de vedere al consumatorului de asigurari este in zona de produse noi, care sa raspunda direct nevoilor care evolueaza de-a lungul timpului. Eu, personal sunt surprins ca greul industriei asigurarilor este sustinut de catre asigurarile auto, in special de RCA. Prin urmare ma intreb daca chiar nu exista alte nevoi, sau este o problema de intelegere a nevoilor din partea clientilor si un raspuns insuficient de adecvat din partea asiguratorilor", a precizat Tony ROMANI.

In privinta cresterii gradului de educatie financiara in randul poluatiei privind asigurarile, oficialul Guvernului spune ca "este nevoie a industriei sa educe piata. Si noi, la Guvern consideram ca avem aceasta responsabilitate si analizam in perioada urmatoare inclusiv ca parte a unor demersuri investitionale, in ce masura putem sa facem acest lucru. Spre deosebire de stat, mediul privat de afaceri are capacitatea de a identifica mai bine nevoile clientilor si de a raspunde exact pe masura lor. Dar, incercam si noi sa luam in considerare un program de educatie financiara, iar daca se va intampla, cu siguranta va fi in parteneriat cu anumite asociatii din industriile care acopera aceste piete financiare".

Ce asteptari pot avea asiguratorii de la mediul politic?

"Intelegem importanta si relevanta industriei asigurarilor, in general, iar acest lucru este cu atat mai vizibil in perioadele de criza, cum este acum, in aceasta criza medicala si cea financiara generata de cea medicala, in care societatea are nevoie de sustinere din partea asiguratorilor, iar acestia, la randul lor, au nevoie de un Guvern care sa stie ce sa faca si cand, astfel incat controleze criza si urmarile ei. Societatea are nevoie de sprijinul asigurarilor si de produse de asigurare pentru astfel de situatii, pe care, in Romania, din pacate, nu le regasim aproape deloc. Pe de oparte este bine pentru asiguratori ca nu se trezesc acum cu daune majore care risca sa decapitalizeze industria, pe de alta parte insa, in alte tari cu astfel de produse, asigurarile pot sa suporte o parte din costul generat de asituatiile de criza, indiferent de natura lor si sa reduca presiunea de pe sistemul public", a raspuns Tony ROMANI.

"Parerea Guvernului Liberal este ca Guvernul trebuie sa lase mediul privat sa isi vada de treaba, sa nu mai interfereze cu deciziile de piata pe care le vedem manifestate in anumite segmente economice. In acelasi timp, mediul economic nu ar trebui sa aiba niste asteptari foarte mari de la Guvern. Haideti sa ne uitam la asteptarile pe care mediul economic american le are de la Guvernul Federal American. Aproape inexistente. Guvernul intervine in perioada de criza, dar cel mai important este sa aiba predictibilitate si posibilitatea rezonabila de a sprijini economia atunci cand este cazul", a adaugat el.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.

287 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO