1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Despre ...

VIDEO: Ora de Risc - Despre evolutia RCA vs asigurari facultative

Despre asigurare RCA si de unde o sa cumparam de azi inainte o polita de asigurare RCA la un pret bun, am vorbit cu Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR, in cea mai recenta emisiune Ora de risc, de la RFI Romania.

Anul 2022 a fost anul schimbarilor, legislatia RCA, legislatia pentru pregatirea profesionala, constatul amiabil va fi disponibil online, o multime de schimbari insa toate acestea au fost de bine sau de mai putin bine?

"Clientii au inceput sa se uite mai atent la ce primesc, sunt din ce in ce mai priceputi. Cel mai important in relatia cu un agent, dar si in relatia cu canalul independent reprezentat de brokeri, este acela de consultanta pe care acesta il ofera la punerea pe piata a unui produs. Cand sunteti in fata unui distribuitor, in fata unui broker, pe langa faptul ca veti avea o imagine ampla asupra intregi pieti, el va sti care va sunt nevoile, va cunoaste proprietatile si va anunta din timp ce aveti de facut. In momentul in care ai sunat brokerul de asigurare, acesta iti explica ce ar trebui sa faci, cand vei avea o problema, atunci o sa vezi ce este cel mai important in asigurare", a spus Dorel DUTA.

Sunt inevitabile preturile mai mari, pentru ca au crescut toate costurile la care ne raportam.

"Exact si atunci prima de asigurare trebuie sa fie suficienta, sa poata sa acopere plata despagubirilor", a mentionat Dorel Duta.

Pe de alta parte, clientul s-ar putea sa nu aiba suficienti bani pentru ca si el la randul lui primeste facturi mai mari, are alte costuri, este un intreg ansamblu.

Zilele acestea o sa fie anuntat constatul amiabil electronic, de multe ori am auzit persoane care au avut accidente din acestea usoare si se intrebau unul pe celalalt care are hartia autocopiativa ca sa poata face constatul amiabil? De acum poate fi facut online.

"Este un nou instrument pus in mana consumatorilor in beneficiul lor", a precizat Dorel DUTA.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10. Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania (https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc).
"Ora de Risc" este o emisiune pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!