1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Prezenta asigurarilor in pachetele extra-salariale, secretul pentru a atrage si mentine tinerii

[video|13655]In randul tinerilor din Generatia Millennials (nascuti in perioada 1980 - 2000), beneficiile extra-salariale reprezinta un element important, iar angajatorii de astazi incearca sa tina pasul cu cele mai noi tendinte din piata de HR, potrivit carora asigurarile se regasesc in topul solicitarilor Generatiei Millennials. Tendintele din HR si cresterea prezentei asigurarilor in pachetele extra-salariale au fost doar cateva din subiectele abordate si marti, 20 iunie, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii "Ora de Risc", difuzata de RFI. Discutiile i-au adus in centrul atentiei pe Marius LAZIA - Managing Partner, TeAsiguri.ro -, si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii.

TeAsiguri.ro, canal alternativ de distributie a asigurarilor, care targeteaza angajatii marilor companii, se incadreaza perfect in acest peisaj, cel al domeniului HR influentat de Generatia Millennials. Iar asta, prin prisma faptului ca nu s-a limitat la a fi un simplu canal de vanzare, ci si-a propus, de la inceput, sa si educe publicul tinta. "Discutam de un model de business B2B2C. Adica, in primul rand, targetam angajatorul, business-ul, iar, ulterior, monetizarea pentru acest business vine din relatia pe care o avem cu angajatii companiilor. Trigger-ul acestui proiect este partea de reduceri pe care noi le-am negociat cu anumiti parteneri asiguratori din piata referitoare la politele personale ale angajatilor. Aici, ma refer la asigurari uzuale (locuinta, CASCO, medicale de calatorie), iar acum suntem pe cale sa demaram un proiect si pe partea de asigurari individuale de sanatate. Am negociat un pachet de discount-uri intre 10-40% si am pus la dispozitia angajatorului posibilitatea de a completa pachetul de beneficii oferite", explica Marius LAZIA, Managing Partner, TeAsiguri.ro.

Abordarea propusa este una originala, spune Marius LAZIA, care mai precizeaza ca TeAsiguri.ro le-a oferit clientilor si noi beneficii. "Exista asiguratori sau brokeri care ofera discount-uri la asigurarile personale ale angajatilor clientilor lor, dar nu la modul in care o facem noi. Pe langa asigurari, discutam si de produse de affinity, produse dedicate, facute special pentru zona aceasta de angajati, cum ar fi produse de asistenta de urgenta, asistenta rutiera, asistenta tehnica, pe care ne pregatim sa le implementam in aceste programe de beneficii", sustine reprezentantul TeAsiguri.ro.

Cat de potrivita a fost abordarea B2B2C si care este singura obligatie pe care partenerii TeAsiguri.ro si-o asuma? "Pe partea de B2B, cea de targetare a angajatorilor, lucrurile merg foarte bine, in sensul ca, targetand chiar pe piata rece, din zece contacte, discutam de trei intalniri obtinute si, din trei intalniri obtinute, avem un program de beneficii agreat cu acel angajator. Dar munca tine efectiv de relatia pe care o avem ulterior cu angajatii si cum sa-i facem pe acesti angajati sa devina clientii nostri. In zona de interactiune, B2C, lucrurile stau foarte bine. Discutam de o rata de conversie (din cerere, in contract) de peste 57%. Singura obligatie precizata in contract si asumata in discutie este partea de promovare a beneficiilor oferite, de a mijloci anumite solutii de implementare, de la campanii pe care le derulam, pana la zona de workshop-uri, posibilitatea de a organiza astfel de evenimente, in ideea de a dezvolta un parteneriat win-win, pentru ca nu e suficient sa fie doar ceva simplu, postat pe o pagina de intranet", explica Marius LAZIA.

"Ne-am dorit foarte mult sa nu fim vazuti doar ca un furnizor de discount-uri, vrem sa venim si cu alte beneficii si alte servicii calitative. Si, din toate discutiile pe care le-am avut cu departamentele de HR, se poate sesiza o politica din ce in ce mai accelerata pe partea de well-being: grija angajatorului in ceea ce priveste stilul de viata al angajatului, care, implicit, duce la randamentul lui ca angajat. Pe noi ne-a interesat cum ne putem integra in aceasta nevoie a lor, de a veni cu sfaturi, de a imbunatati stilul de viata", a mai declarat Marius LAZIA, care a detaliat si ce presupune proiectul "Te asiguri ca esti in siguranta", un proiect care poarta semnatura TeAsiguri.ro.

"Avem trei directii in momentul acesta. In primul rand, Te asiguri ca esti in siguranta acasa. Aici, vorbim de masuri de preventie si reactie in cazul riscurilor de incendiu si cutremur si, bineinteles, partea de asigurari de locuinta (sfaturi practice, diferente intre asigurarea obligatorie si cea facultativa). A doua directie, Te asiguri ca esti in siguranta in vacanta. Aici, discutam de masuri de prim ajutor si ne-am gandit la cateva situatii care pot aparea intr-o vacanta (accident rutier, sufocare, inec) si partea de asigurari de calatorie. A treia directie, Te asiguri ca esti in siguranta in masina. E vorba de sfaturi de condus defensiv si, bineinteles, zona de asigurari auto. La prima directie, am avut suportul ISU Bucuresti, a doua directie a fost sprijinita de Crucea Rosie, iar pentru a treia directie sunt, momentan, mai multe discutii, din care vom alege cea mai buna varianta", a precizat reprezentantul TeAsiguri.ro.

Care este, in momentul de fata, cel mai solicitat beneficiu extra-salarial? "Daca ne orientam ca numar de produse, ca numar de polite solicitate si vandute, vorbim de asigurarea medicala de calatorie. Ca valoare, discutam de asigurarea CASCO", arata Marius LAZIA, Managing Partner, TeAsiguri.ro.

Din aceeasi emisiune, mai puteti afla: din ce domenii sunt partenerii TeAsiguri.ro; cat de greu a fost inceputul si de ce proiectul a fost privit cu reticenta; care sunt bazele pe care a fost ridicat TeAsiguri.ro; care este secretul pentru succesul unui astfel de proiect; cat de importanta este comunicarea targetata; cat de mult conteaza recomandarile care vin din partea altor clienti; de ce workshop-urile organizate pot fi privite nu doar ca instrumente de vanzare, ci si de educatie si awareness; ce feedback au oferit participantii la workshop-uri; ce campanii CSR deruleaza TeAsiguri.ro; de ce este mai important sa te gandesti in primul rand la riscurile acoperite de o asigurare si abia apoi la excluderi.

PROMO