1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Primul workshop PRBAR Academy "De vorba cu...": Mentorii au raspuns intrebarilor adresate de mentorati


Primul workshop PRBAR Academy, denumit "De vorba cu...", s-a desfasurat luni, 14 ianuarie 2019, facand parte din Programul de Mentorat. Cu aceasta ocazie, mentoratii au stat de vorba cu doi dintre mentorii inscrisi din program, care au raspuns tuturor intrebarilor lor si au oferit informatii folositoare pentru succcesul lor in cariera.

"Este prima editie speciala din Programul de Mentorat in care vrem sa imbunatatim si vrem sa aducem si mai multe beneficii mentoratilor, sa le dam ocazia sa discute cu anumite personalitati. Primii invitati sunt Cristian FUGACIU - MARSH si Cosmin TUDOR - GROUPAMA", a declarat, in deschidere, Otilia MIHAI, Presedintele PRBAR Academy.

PRBAR Academy lanseaza acest tip de evenimente, care vor avea loc pe parcursul Programului de Mentorat, in vederea imbunatatirii programului, dar, in special, pentru a aduce un plus de valoare si beneficii pentru mentorati.

In cadrul intalnirii, toti mentoratii au adresat intrebari celor doi mentori prezenti, ei fiind interesati atat de retete de succes in cariere, cat si de atragerea resursei umane si formarea echipelor in acest domeniu, educatia financiara, evolutia pietei de asigurari, incredere, relatia dintre asiguratori - brokeri - clienti, evolutia tehnologica si utilizarea ei in vanzarea politelor, si nu numai.

In ceea ce priveste recrutarea si mentenanta tinerilor in industria asigurarilor, Cristian FUGACIU a atras atentia ca piata fortei de munca, in intreaga Europa si mai ales in tarile in plina dezvoltare precum Romania, are o mare problema. "In general se gasesc foarte greu oameni. In piata de asigurari si in cea de brokeraj este si mai dificil [sa atragi forta de munca] pentru ca pregatirea nu este generalizata si nu exista un apetit foarte mare din partea tinerei generatii spre acest domeniu. Interesul studentilor nu este foarte mare in prezent si probabil ca aici ar trebui noi sa facem ceva, sa incercam prin educatie financiara, prin etica de business si altele, sa promovam mai mult domeniul acesta astfel incat sa fie mai atractiv pentru tanerele generatii care vin cu potential de forta de munca", a raspuns Cristian FUGACIU.

Printre altele, mentorii au fost inttrebari si despre cum vad utilizarea Inteligentei Artificiale (AI) in industria de asigurari. Astfel, Cosmin TUDOR a afirmat ca exista si acum o serie de roboti [procese automatizate] care imita comportamentul unor oameni, dar vanzarea robotizata nu poate fi utilizata momentan, in conditiile in care nici legislatia nu permite acest lucru.

"Avem nevoie de roboti din ce in ce mai mult ca sa nu mai chinuim oamenii sa faca lucruri care pot fi robotizate. Dar avem nevoie de oameni ca sa ii invete pe roboti. Viata ne va impinge catre aceasta schimbare. Nu vor mai fi dispusi oamenii sa faca activitati pe care le pote face robotii. Din pacate, in ceea ce priveste vanzarile online, vanzarile robotizate, consultanta robotizata, nu doar ca e greu de facut, dar deocamdata nici legea nu ne permite. Eu cred ca legea se va maturiza odata cu piata", a declarat Cosmin TUDOR.

Mai multe declaratii gatiti in video-ul atasat, transmis live din timpul evenimentului.

Programul de Mentorat, lansat de PRBAR Academy impreuna cu ISF, face parte din seria programelor si actiunilor menite sa aduca plus valoare in industria asigurarilor, sa ridice gradul de profesionalism si pregatire al intermediarilor in asigurari, in contexul unor vremuri predominate de schimbare, provocare si pretentii tot mai ridicate din partea consumatorilor.

In cadrul acestui program participa 17 mentori si 35 de mentorati.



PROMO