1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: WATFORD Insurance s-a lansat oficial pe piata asigurarilor din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
WATFORD Insurance Company Europe (WATFORD Insurance) si-a anuntat, miercuri - 17 octombrie a.c., lansarea oficiala a operatiunilor sale in Romania, oferind initial produse de asigurare auto si produse auxiliare, urmand sa se extinda si pe alte linii de asigurare.

PROMO

WATFORD Insurance a externalizat administrarea activitatii pentru operatiunile din Romania catre furnizorul local de servicii de asigurare INTARO Insurance Services SA.

"Am decis sa extindem activitatea WATFORD Insurance in Romania in urma unei evaluari atente a mediului de afaceri si a cadrului de reglementare si supraveghere. WATFORD Insurance functioneaza in piata Uniunii Europene incepand din 2015, in principal in Irlanda si Marea Britanie, iar Romania este prima tara din Europa Centrala si de Est in care am decis sa activam. Avem in plan generarea unei cresteri organice a afacerii si o diversificare a portofoliului, prin produse adaptate nevoilor pietei si consumatorului roman", a declarat Valandis ELPIDOROU, Reprezentant Legal al WATFORD Insurance - Sucursala Bucuresti.

In prima etapa, WATFORD Insurance va oferi produse de asigurare auto si produse auxiliare atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Produsele companiei sunt distribuite prin reteaua locala de brokeri de asigurare, care in prezent intermediaza mai mult de 60% din volumul de prime din piata de asigurari din Romania.

Pe termen scurt si mediu, WATFORD Insurance isi propune sa extinda oferta de produse si catre alte linii de asigurare, cum ar fi proprietati imobiliare, raspunderi civile, accidente si sanatate, maritim si aviatie.

Lansarea a fost marcata printr-un eveniment organizat in Bucuresti, unde au participat partenerii si colaboratorii sai.

In cadrul evenimentului, Filip STAVROSITU, CEO, INTARO Insurance Services, a declarat: "Suntem deosebit de fericiti ca putem astazi sa celebram intrarea in Romania a unor grupuri foarte mari - WATFORD si ARCH -, grupuri pe care am reusit sa le convingem sa intre in piata din Romania si care, dupa o analiza foarte atenta a pietei si a mediului de afaceri, au decis sa inceapa un proiect care este pe termen lung pe piata romaneasca".

La randul sau, Georgiana RADU, Branch Manager al WATFORD Insurance, a afirmat: "Am infiintat Sucursala Bucuresti in decembrie 2017 si dupa ce am primit avizele necesare inceperii activitatii, inclusiv din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), am inceput sa incheiem primele polite in luna iunie 2018. Ca si in alte tari in care WATFORD activeaza, in Romania activitatea se va focusa pe asigurari de raspundere civila auto - RCA si produse auxiliare, iar in viitor ne dorim ca aducem si alte produse in functie de cererea clientilor".

"Am incheiat deja peste 50 de contracte de colaborare cu brokeri si ne dorim sa servisam bine si clientii, pagubitii, iar in aceasta privinta am incheiat un acord de colaborare cu PAVALASCU Risk Consultants, care are activitate pe intreg teritoriul Romaniei", a adaugat Georgiana RADU. 

Prezent la eveniment, Ovidiu Razvan WLASSOPOL, Prim-vicepresedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, a subliniat ca "Romania are, fara indoiala, un potential major in dezvoltarea sectorului de asigurari, iar acest lucru se observa in interesul deosebit manifestat de mai multi jucatori internationali care vor sa desfasoare afaceri in tara noastra".

WATFORD Insurance este o subsidiara detinuta 100% de WATFORD Re Ltd., o companie globala de asigurari si reasigurari. WATFORD Group are o capitalizare de 1,2 miliarde $ la data de 31 decembrie 2017. Subsidiarele de subscriere WATFORD Group, inclusiv WATFORD Insurance, au primit rating "A-" (Excelent) de la compania de rating AM Best si rating "A" de la Kroll Bond Rating Agency, confirmand astfel puterea financiara a grupului.

WATFORD Re Ltd este un asigurator si reasigurator global, cu prezenta pe piata mondiala din 2014 in SUA, Europa si Asia. In 2015 WATFORD a inceput operatiunile de asigurari in Europa si SUA pentru a oferi produse si solutii de specialitate unei baze de clienti extinse in aceste regiuni.

WATFORD Insurance va activa in Romania in baza dreptului de stabilire - FOE (Freedom Of Establishment) - care se refera la comercializarea serviciilor de catre o societate de (re)asigurare printr-o sucursala deschisa in alt stat membru UE (statul membru gazda) - vanzare cu prezenta fizica si contact direct cu consumatorii.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
SAFETY Broker a semnat contractul de colaborare cu WATFORD, cel mai nou jucator pe piata RCA
WATFORD Insurance poate incepe vanzarea de polite RCA
WATFORD Insurance anunta planuri pentru Romania

6.250 accesari