1asig.ro

VIENNA Insurance Group sprijina lupta impotriva COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
VIENNA Insurance Group a investit in compania austriaca de biotehnologie Apeiron Biologics AG, care, in prezent, lucreaza la dezvoltarea unui medicament pentru tratarea COVID-19, informeaza un comunicat de presa al companiei. Fondatorul Apeiron Biologics AG, Josef PENNINGER - Profesor la University of British Columbia -, a avut un rol important in dezvoltarea tratamentului, care este administrat unui grup de pacienti cu COVID-19, ca parte a unui studiu clinic pan-european.

PROMO


Potrivit sursei citate, compania Apeiron, cu sediul la Viena, este specializata in descoperirea si dezvoltarea de imunoterapii inovatoare impotriva cancerului si medicamente pentru tratamentul bolilor respiratorii. In contextul pandemiei COVID-19, compania se concentreaza acum pe dezvoltarea unui medicament pentru combaterea acestei boli. Prin colaborarea cu Apeiron, VIENNA Insurance Group vrea sa contribuie la lupta impotriva COVID-19, indeplinindu-si astfel responsabilitatile sociale asumate.

"Ca asiguratori, avem misiunea fundamentala de a proteja oamenii impotriva riscurilor. In contextul actual, sanatatea a devenit principala preocupare, iar una dintre prioritatile noastre ca furnizor de asigurari de viata si de sanatate este sa contribuim la protejarea sanatatii si prevenirea bolilor. Investitia noastra in Apeiron reprezinta o optiune importanta pe termen lung, prin care ne respectam promisiunea "sa protejam ce conteaza", avand in acelasi timp in vedere indeplinirea obiectivelor noastre economice", a declarat Elisabeth STADLER, Directorul General al VIENNA Insurance Group.

In cadrul programului sau de management "Agenda 2020", Grupul a implementat deja o serie de masuri care vizeaza promovarea sanatatii si a bunastarii, intensificandu-si operatiunile in segmentul asigurarilor de sanatate. Achizitia unui pachet de actiuni la Apeiron prin participarea la o majorare de capital este in linie cu aceasta orientare si se integreaza in strategia generala a Grupului, se mai arata in comunicat.

Studiul clinic de faza II pentru testarea unui vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Apeiron se bazeaza pe rezultatele cercetarilor desfasurate de companie asupra virusului SARS. Dezvoltat de o echipa din care face parte si reputatul cercetator austriac Josef PENNINGER, medicamentul APN01 a fost produs ca raspuns la primul focar de SARS din 2003, pentru a trata leziunile pulmonare acute si sindromul respirator; acesta din urma este principala cauza de deces in cazurile de COVID-19.

APN01 imita receptorul ACE2, pe care virusul SARS il foloseste pentru a infecta celulele, iar acest lucru impiedica virusul sa se ataseze de acestea. Datorita mecanismului sau dual, medicamentul protejeaza, de asemenea, tesutul pulmonar impotriva infectiilor cauzate de virus. In prezent, medicamentul este testat in Austria si alte cateva tari europene, ca parte a unui studiu clinic, si a fost administrat unui grup initial de pacienti cu COVID-19.

"APN01 este una dintre putinele abordari terapeutice care tinteste coronavirusul si, in acelasi timp, unul dintre cele mai avansate medicamente pentru tratarea COVID-19. Daca rezultatele studiului clinic vor fi pozitive, probabil va fi posibil sa acceleram procesul de aprobare in Europa si sa introducem rapid medicamentul pe piata. De aceea, suntem incantati sa avem VIENNA Insurance Group drept investitor-ancora in urma participarii la majorarea de capital a companiei noastre. Le suntem foarte recunoscatori pentru sprijin si pentru contributia lor la combaterea pandemiei de coronavirus", a declarat Peter LLEWELLYN-DAVIES, CEO al Apeiron Biologics AG.

"In colaborare cu alti cercetatori, laboratorul nostru a obtinut primele dovezi in vivo ca proteina ACE2 este receptorul cheie pentru SARS-CoV-2 si are potentialul de a proteja plamanii. Ma bucur ca potentiala utilizare a APN01 (forma solubila a proteinei ACE2) in tratamentul pacientilor cu COVID-19 este testata in studiile clinice pe baza cercetarilor noastre de decenii. Investitia facuta de VIG Holding va juca un rol substantial in dezvoltarea acestui medicament candidat, dar si in sprijinirea eforturilor noastre cruciale de a gasi tratamente eficiente in lupta impotriva COVID-19", a explicat Profesorul Josef PENNINGER, Fondator Apeiron si Membru in Consiliul de supraveghere al companiei, Profesor la University of British Columbia.

213 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO