1asig.ro

Veniturile grupului ALLIANZ s-au majorat cu 7,8% in primele noua luni din 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
Veniturile totale ale grupului ALLIANZ, prezent si pe piata din Romania, au avansat cu 7,8%, in primele noua luni din 2019, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la 106,9 miliarde de euro, conform raportului publicat vineri de grup.

PROMO


Din total, veniturile pe segmentul asigurarilor de viata au insumat 55,9 miliarde de euro, in timp ce veniturile pe segmentul asigurarilor generale au totalizat 46,1 miliarde de euro.

In perioada analizata, profitul operational al grupului a crescut cu 4,2%, pana la 9,1 miliarde de euro. Profitul net atribuibil actionarilor a fost de peste 6 miliarde de euro, in crestere cu 5% comparativ cu primele noua luni din 2018.

Rata de solvabilitate a fost de 202%.

"ALLIANZ a obtinut din nou rezultate foarte solide intr-un mediu plin de provocari. Suntem mandri ca foarte multi clienti au incredere in produsele si in brandul nostru. Suntem in grafic pentru a atinge jumatatea superioara a tintei de profitabilitate operationala, in pofida unor provocari externe tot mai accentuate", a declarat Oliver BATE, CEO al Grupului ALLIANZ.632 accesari