1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Verizon a finalizat preluarea Yahoo

Verizon Communications Inc, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA, a anuntat, marti, ca a finalizat preluarea Yahoo! pentru suma de 4,48 miliarde de dolari, scrie presa internationala.

Iar CEO-ul Yahoo, Marissa MAYER, va demisiona dupa cinci ani in care a incercat, fara succes, sa redreseze compania, urmand sa primeasca compensatii in valoare de 23 milioane de dolari.

Finalizarea preluarii a fost intarziata de evaluarea impactului avut de scurgerile de date private ale utilizatorilor Yahoo, dezvaluite anul trecut.

Verizon combina Yahoo cu AOL, cumparata acum doi ani, in cadrul companiei Oath, sub conducerea Directorului General al AOL, Tim ARMSTRONG. Oath reuneste peste 50 de branduri, care includ HuffPost, TechCrunch si Tumblr.

Operatiunea va duce, de asemenea, la crearea unei alte entitati, un vehicul de investitii botezat Altaba Inc care va gestiona restul activelor Yahoo, inclusiv o participatie de 15% in gigantul chinez de distributie online Alibaba Group Holding Ltd. si o participatie de aproximativ 36% la Yahoo Japan Corp.

"Finalizarea acestei tranzactii reprezinta un pas important in crearea unei marimi globale necesare pentru compania noastra de media digitala", a declarat Marni WALDEN, Presedintele Verizon.