1asig.ro
1asig.ro

Willis Towers Watson: 40% dintre angajatii britanici traiesc de pe o luna, pe alta

5 min. / 1.540 cuvinte
4 din 10 angajati britanici sustin ca traiesc de la un salariu, la altul si ca nu au economii pentru cazuri urgente, in vreme ce 29% dintre angajati au probleme financiare care au un impact negativ insemnat asupra vietii personale, arata "Financial Wellbeing", un studiu realizat recent de Willis Towers Watson.

PROMO


Sursa citata mai spune ca probabilitatea ca femeile sa fie mai stresate de acest lucru este de 3 ori mai mare decat in cazul barbatilor (48% vs. 34%), in vreme ce tinerii din generatia Millennials sunt de 3 ori mai stresati decat cei din generatia Baby Boomers (56% vs. 20%).

"Financial Being Report", parte a "Global Benefits Attitudes Survey", mai arata ca, atunci cand vine vorba de relatii, 50% sustin ca fie unul, fie ambii parteneri ai unui cuplu cheltuie, in fiecare luna, mai mult decat ar trebui. De asemenea, 33% recunosc ca discutiile despre cheltuielile familiei sunt "foarte stresante", iar 27% sustin ca grijile financiare provoaca tensiuni in familie.

"Avand in vedere ca, in perioada 2013-2018, salariile au crescut, in medie, cu 1% in fiecare an si ca, in aceeasi perioada, datoriile au crescut cu 3,5%, este clar ca multi angajati au probleme atat cu costurile esentiale, cat si cu bugetul necesar. Acest lucru poate pune o presiune suplimentara pe viata personala, iar acest fapt ar putea afecta performantele angajatilor la locul de munca, precum si sanatatea fizica si cea mentala", explica Richard SWEETMAN - UK Financial Wellbeing Lead, Willis Towers Watson.

Studiul mai arata ca angajatorii joaca un rol tot mai important in a-i ajuta pe angajati sa isi gestioneze finantele personale, mai ales atunci cand vine vorba de angajatii mai tineri. Jumatate dintre angajatii care au participat la acest studiu considera ca angajatorii ar trebui sa le ofere instrumentele necesare pentru optimizarea finantelor personale, acest lucru fiind sesizat mai des in cazul generatiei Millennials (59%) comparativ cu generatia Baby Boomers (37%). Nu in ultimul rand, 50% dintre tinerii Millennials sustin ca ar avea mai multa incredere in instrumentele puse la dispozitie de angajatori, decat in cele disponibile pe Internet. In aceasta situatie, se afla, potrivit WTW, doar 26% dintre cei din generatia Baby Boomers.

"Angajatorii au un rol tot mai important in a ajuta angajatii sa isi gestioneze finantele si ar trebui sa le ofere acestora instrumentele necesare si acces la produse si servicii adecvate. In special, acest studiu arata nevoile diferite ale angajatilor de toate varstele si in toate circumstantele, in special in randul angajatilor mai tineri, care au o educatie financiara mai slaba decat colegii lor mai varstnici si care se asteapta ca angajatorii sa le ofere sprijin in acest sens. Increderea pe care anumite grupuri de angajati o au in angajatori ar trebui sa incurajeze progresele in acest domeniu. Angajatorii, insa, ar trebui sa fie mai sensibili la faptul ca exista si grupuri de angajati care considera intruziva orice implicare a angajatorului in finantele personale", a mai declarat Richard SWEETMAN.

Alte concluzii ale studiului "Financial Wellbeing":

  • Top 3 prioritati financiare pentru angajati: economisire (52%), administrarea cheltuielilor (42%), achitarea datoriilor (38%)
  • 60% dintre angajatii care au "probleme financiare" ar schimba locul de munca pentru o crestere cu 5% a salariului, comparativ cu 33% dintre angajatii care sunt nu au "griji financiare"
  • 70% dintre angajati economisesc pentru pensie mai putin decat cred ca ar trebui sa faca
  • 66% ar fi dispusi sa contribuie mai mult din venitul lunar pentru a se asigura ca, la pensie, vor avea beneficii sporite (in crestere cu 13% comparativ cu anul 2013)
  • 67% considera ca, dupa pensionare, generatia lor va duce o viata mai grea decat cea a parintilor si, totodata, ca, la pensie, beneficiile oferite de stat vor fi mult mai mici
  • Relatiile dintre "cheltuitori" sunt de doua ori mai probabile decat celelalte
433 accesari