ALLIANCE Insurance Group a ramas fara Director General

Tweet
Vitalie BANARU si-a depus de curand demisia din functia de Director General al companiei de asigurari ALLIANCE Insurance Group (AIG), fosta VICTORIA Asigurari. Acesta a condus asiguratorul incepand cu luna septembrie 2014, anterior ocupand pozitia de Director General Adjunct Vanzari la MOLDASIG.

Noul Director General Interimar desemnat al AIG este Sergei MAXIM, acesta urmand sa obtina din partea CNPF avizele necesare in acest sens. Amintim ca Serghei MAXIM a mai detinut in trecut functia de Director General Interimar la o alta societate de asigurare, ASITO.

AIG a trecut prin procedura de rebranding incepand cu septembrie 2015, an in care a inregistrat o crestere a subscrierilor de peste 3 ori, urcand pe pozitia a patra in clasamentul asiguratorilor din Moldova.

In primele 6 luni din acest an, compania a realizat subscrieri de 71 de milioane de lei, in crestere cu 21,4% fata de perioada similara din 2015, avand o cota de piata de 11,3%.

De asemenea, in luna septembrie a acestui an, Consiliul CNPF a obligat actionarii majoritari ai AIG sa isi vanda actiunile detinute la asigurator (87,2%) pana in data de 16 decembrie a.c. Conform comunicatului oficial al autoritatii de supraveghere, hotararea vine ca urmare a neexecutarii de catre persoanele cu functii de raspundere ale AIG a hotararii CNPF "cu privire la prescrierea unor asiguratori licentiati", si neprezentarea de catre actionarii semnificativi ai acesteia a rapoartelor financiare anuale cu notele explicative pentru anul 2015.

Vezi aici mai mutle detalii.