INTACT Asigurari Generale - un nou asigurator pe piata din Moldova?

Tweet
Autoritatea de supraveghere financiara de la Chisinau (CNPF) a emis de curand o hotarare de inregistrare in Registrul de stat al valorilor mobiliare a 17.376.026 actiuni cu valoarea nominala de un leu a companiei INTACT Asigurari Generale, potrivit portalului oficial al institutiei.

Noua companie este fondata in baza unei societati de asigurare mai vechi, si anume VitoriaAsig, care la inceputul anului 2013 a depus benevol licenta de activitate. Potrivit lui Victor MAGLA, Directorul de atunci al asiguratorului, decizia a fost "ca urmare a practicilor anticoncurentiale de pe piata".

In anul 2016, CNPF a avizat modificarile in documentele de constituire ale VitoriaAsig, privind schimbarea denumirii in INTACT Asigurari Generale. Administrator al companiei este Calin TOMULET, iar actionar majoritar este SC LLS SRL.

Potrivit datelor oficiale disponibile pe portalul www.idno.md, fondatori ai companiei SC LLS SRL sunt Ion COLUN, Tudor COLUN, Boris LUPASCU si Calin TOMULET, compania fiind inregistrata la finele anului 2016.

Potrivit legislatiei in vigoare, dupa parcurgerea procedurii de inregistrare, fondatorul companiei trebuie sa obtina aviz prealabil pentru dobandirea cotei substantiale in capitalul social al asiguratorului si ulterior sa depuna toate actele necesare in vederea obtinerii licentei de activitate din partea CNPF.

In cazul obtinerii licentei, INTACT Asigurari Generale ar fi cea de a 17-a companie pe piata de profil din Moldova, dupa ce anul trecut, o companie nou infiintata a obtinut si ea licenta de activitate - GENERAL Asigurari. Detalii aici.

Vom reveni cu detalii referitoare la acest subiect. Mai multe informatii actualizate despre piata de asigurari din Moldova gasiti pe portalul specializat de asigurari www.xprimm.md!