Exclusiv: Parlamentul a votat noua componenta a Consiliului CNPF. Afla aici cine sunt noii membri!

Tweet
Parlamentul de la Chisinau a adoptat joi, 13 aprilie 2017, noua componenta a autoritatii de supraveghere a asigurarilor din Republica Moldova - CNPF (Comisia Nationala a Pietei Financiare).

Noua componenta a Consiliului CNPF ii include pe:
Cei patru au fost validati pentru mandate a caror durata este de 5 ani.

Consiliul de Administratie a CNPF mai este format din Nina DOSCA, in calitate de Vicepresedinte, al carei mandat expira in 2018.

CNPF este autoritate autonoma a administratiei publice centrale, responsabila fata de Parlament, care autorizeaza si reglementeaza activitatea participantilor pe piata financiara nebancara, precum si supravegheaza respectarea legislatiei de catre ei. Obiectivele de baza ale CNPF sunt: consolidarea stabilitatii, asigurarea transparentei, sigurantei si eficientei sectorului financiar, prin adoptarea si mentinerea unui cadru regulatoriu si de supraveghere a participantilor pietei financiare adecvat pentru reducerea riscurilor sistemice, precum si pentru prevenirea practicilor neloiale, abuzive si frauduloase in sectorul financiar, in scopul protejarii intereselor clientilor si investitorilor.

Conducerea CNPF este asigurata de un Consiliu de Administratie, format din 5 membri - un Presedinte, doi Vicepresedinti si doi membri.

Subscrierile asiguratorilor din Moldova s-au majorat cu 12,2% in anul 2016, pana la 1,37 miliarde lei. Odata cu evolutia subscrierilor, companiile au platit si mai multe daune anul trecut, respectiv 519,1 milioane lei (24,8 milioane euro), in crestere cu peste 34% in moneda nationala, raportat la ianuarie-decembrie 2015. Mai multe detalii despre piata de asigurari din Moldova si cele mai recente statistici sunt disponibile pe site-ul specializat: www.xprimm.md .