VIG acorda dividende de 0,80 eurocenti/actiune

Tweet
Raportul Anual pentru anul 2016 publicat joi de VIENNA Insurance Group (VIG) confirma cele mai importante rezultate financiare preliminare comunicate la finele lunii martie: un profit brut de 406,7 milioane euro si subscrieri totale de 9,05 miliarde euro.

Astfel, volumul de prime brute subscrise a crescut la 9,05 milioane euro in timp ce profitul brut (inainte de impozitare) inregistrat este de 406,7 milioane euro. Rata combinata s-a situat la nivelul de 97,3%, similar celui din anul anterior. Consiliul de Supraveghere VIG a confirmat propunerea Consiliului de Administratie pentru acordarea de dividende, la 0,80 eurocenti/actiune.

Rata de Solvabilitate II, calculata la nivelul grupului, a fost de 195% la sfarsitul anului 2016. Aceasta include plata si rambursarea a aproximativ 256 milioane euro, pentru doua mariri suplimetare de capital in data de 12 ianuarie 2017. Ca atare, solvabilitatea grupului se pastreaza la un nivel excelent.

Valoarea incorporata a companiei, la 31 decembrie 2016, a crescut la 6 miliarde de euro, in pofida mentinerii unei rate mici a dobanzii. Acest lucru arata sustenabilitatea afacerii grupului austriac. Profitabilitatea in subscriere (engl. new business margin) a atins din nou o cota buna in regiunea ECE (6,1%), in timp ce pentru Austria, in procent de 2%, reflecta o imbunatatire vizibila fata de anul precedent.

Valoarea incorporata este calculata dupa standarde internationale precum valoarea neta a activelor companiei si valoarea curenta a profiturilor viitoare provenite din politele de asigurari de sanatate si viata. Acest lucru a fost certificat de KPMG Austria GmbH.