IGPR: Peste 50 de soferi depistati circuland cu viteze excesive pe autostrazi, saptamana trecuta

Tweet
Politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale au depistat, in ultima saptamana, 51 de soferi care circulau cu viteza excesiva pe autostrazi. Cea mai mare viteza inregistrata a fost de 211 km/h, pe autostrada A1.

"In perioada 9-15 octombrie, politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane care actionau pentru siguranta si fluenta traficului rutier pe autostrazi au depistat 51 de soferi care circulau cu viteze excesive", se arata in comunicatil Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, pe autostrada A1, 26 de soferi au fost inregistrati circuland cu viteze cuprinse intre 181 si 211 km/h, iar intr-un alt caz, pe un segment cu limitare de viteza la 100 km/h, un sofer a fost depistat circuland cu viteza de 166 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatul radar a inregistrat patru soferi care circulau cu viteze cuprinse intre 183 si 196 km/h.

Tot in aceasta perioada, pe autostrada A3, politistii au depistat 20 de soferi care au depasit limita legala de viteza, deplasandu-se cu viteze cuprinse intre 181 si 203 km/h.

Viteza maxima a fost inregistrata la data de 14 octombrie, la kilometrul 554 al Autostrazii A1 Deva - Nadlac, cand politistii au depistat un barbat, de 41 de ani, din Italia, care circula cu 211 km/h.

Toti conducatorii auto au fost sanctionati contraventional cu amenzi intre 1.305 si 2.900 de lei si le-au fost retinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Peste 850 de conducatori auto au incalcat prevederile rutiere, pe Drumul National 2 Bucuresti — Bacau — Suceava — Siret. Aproape 700 dintre acestia au accelerat prea tare, iar 173 au ramas fara permisul de conducere.

"Ca masura complementara, au fost retinute in vederea suspendarii 173 de permise de conducere, dintre care 166 pentru depasirea vitezei corespunzatoare segmentului de drum cu peste 50 km/h. A fost constatata si o infractiune: o persoana care avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce a fost depistata la volan", se arata intr-un comunicat al IGPR.

Politia Romana reaminteste ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent, intre 1.305 si 2.900 de lei).

De asemenea, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

Viteza mare este una dintre principalele cauze ale accidentelor auto, de aceea proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential. Campania "FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care au ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania.