38 de viteze excesive inregistrate de radar, pe autostrazi, in weekend

Tweet
In ultimele trei zile, 38 de persoane care circulau cu viteza excesiva pe autostrazi au fost depistate de politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane. Cea mai mare viteza inregistrata a fost de 211 km/h, pe A1.

"In perioada 20 - 22 octombrie a.c., politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane, in timpul actiunilor pentru siguranta si fluenta traficului rutier pe autostrazi, au depistat 38 de conducatori auto care circulau cu viteze excesive", a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, pe Autostrada A1, 29 de soferi au fost inregistrati circuland cu viteze cuprinse intre 181 si 211 km/h.

De asemenea, pe autostrada A3, aparatul radar a inregistrat 9 conducatori auto care se deplasa cu viteze cuprinse intre 181 si 204 km/h.

Viteza maxima a fost inregistrata sambata, 21 octombrie, la kilometrul 83 al Autostrazii A1 Bucuresti - Rm. Valcea, cand politistii au depistat un barbat, de 43 de ani, care circula cu 211 km/h.

Toti conducatorii auto au fost sanctionati contraventional cu amenzi intre 1.305 si 2.900 de lei si le-au fost retinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent, intre 1.305 si 2.900 de lei).

De asemenea, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Astfel, educatia rutiera este necesara pentru soferii din toate categoriile de varsta. Campania "FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care au ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania. In trafic, in principalele centre comerciale sau online, mesajele campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!" au ajuns, in aceasta vara, la soferii, pietonii, motociclistii si biciclistii din toata tara prin intermediul brosurii informative a campaniei, dar si prin intermediul infograficelor, a aplicatiei dedicate sau chiar a concursului "Cat de treaz esti in trafic?". Gasiti aici mai multe detalii.