ONRC: 7 asiguratori au primit circa 270 milioane de lei de la actionari, in primele 9 luni din 2017

Tweet
Sapte companii de asigurari din Romania au primit, in primele noua luni din 2017, injectii de capital de la actionarii straini in valoare totala de aproape 270 milioane de lei (69 milioane de euro), potrivit datelor publicate de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Valoarea totala a majorarilor de capital este in scadere cu circa 33% comparativ cu primele 9 luni din 2016, cand au insumat aproximativ 403 milioane de lei.

Cea mai mare majorare de capital a fost primita de EUROINS Romania, in valoare de 100 milioane de lei, operatiune inregistrata la ONRC in luna martie a.c. Cea de-a doua majorare, dupa valoare, este cea facuta de ASIROM in luna februarie, in valoare de 84,5 milioane de lei.

De asemenea, cea mai recenta majorare de capital a fost inregistrata de SIGNAL IDUNA, in luna septembrie, in valoare de 5,3 milioane de lei.

NotaDatele publicate lunar de Registrul Comertului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, dupa valoarea sumelor alocate.Potrivit ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, toti asiguratorii indeplineau, la data de 30 iunie 2017, cerintele minime de capital (MCR) si cerintele de capital de solvabilitate (SCR), conform Regimului Solvency II.

Valoarea fondurilor proprii eligibile, la finalul primului semestru al anului 2017, pentru a acoperi cerinta minima de capital MCR s-a ridicat, la nivelul intregului sistem, la 4,69 miliarde lei, in timp ce valoarea fondurilor proprii eligibile pentru a acoperi SCR a fost de 4,96 miliarde lei.