Tarifele RCA ar putea fi liberalizate gradual, iar capitalul asiguratorilor ar putea ajunge la 1,8 miliarde lei. Vezi aici strategia CNPF de dezvoltare a segmentului financiar pe urmatorii 5 ani!

Tweet
Pana in 2022 volumul rezervelor de asigurare si capitalul propriu al asiguratorilor trebuie sa atinga nivelul de 1,8 miliarde lei fiecare. Totodata, asigurarile viata ar putea sa atinga o cota de piata de 8,6% din totalul pietei sau 116,5 milioane lei fata de cele 89,2 milioane lei in anul 2016. Aceste masuri se regasesc in proiectul de strategie de dezvoltare a pietei financiare nebancare pentru urmatorii cinci ani si a planului de actiuni elaborate de curand de catre autoritatea de supraveghere (CNPF).

Astfel, CNPF isi propune alinierea cadrului legislativ si normativ in conformitate cu legislatia comunitara si principiile internationale. Printre cele mai importante obiective punctate in strategie se reasesc:
Evaluarea gradului de realizarea a strategiei va fi facuta de CNPF la finele fiecarui an pe toata durata derularii planului de strategie, in baza indicatorilor de monitorizare pre-stabilite. Finantarea actiunilor, precum si asigurarea asistentei tehnice prevazute in document vor fi realizate din bugetul comisiei de supraveghere.

Cele mai importante masuri implementate pana in prezent de CNPF pentru piata de asigurare:
Vezi aici Strategiei de dezvoltare a pietei financiare nebancare pentru anii 2018-2022 si a Planului de actiuni aferent implementarii acesteia.

Strategia elaborata de CNPF a fost publicata pe site-ul oficial al autoritatii si a fost trimisa spre consultare si avizare tuturor institutiilor compentente.