Banca Transilvania: Profit de 780 milioane lei in primele noua luni din 2017

Tweet
Profitul net al Bancii Transilvania a fost de 780 milioane lei in primele noua luni din 2017, in crestere cu 18,7% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, profitul Grupului Financiar Banca Transilvania a insumat 829,5 milioane lei.

Grupul BT a incheiat primele noua luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca detine 54,9 miliarde lei. Creditele nete - incluzand leasing - reprezinta 54,3% din activele Grupului Financiar BT. Solvabilitatea bancii este de 17,95%, fara a include rezultatul primelor noua luni ale anului.

Numarul de tranzactii derulate in BT in primele 9 luni din anul 2017 a crescut cu 19%, iar veniturile nete din operatiuni au crescut cu 15% in aceeasi perioada, comparativ cu anul trecut, in contextul in care banca a oferit servicii la costuri mai reduse decat in anul anterior. Rata expunerilor neperformante ale Bancii Transilvania, conform definitiei europene, este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.

Creditele, ca sold, pe toate liniile de business ale bancii, au crescut cu 10% in ianuarie - septembrie a.c., pana la 29,9 miliarde lei. Banca Transilvania a acordat in aceeasi perioada 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor si celor din zona Corporate, in valoare totala de peste 9 miliarde lei. In fiecare zi, in primele 9 luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate si procesate peste 700 de credite.

Depozitele clientilor s-au majorat, in primele noua luni din acest an, cu 7% fata de finalul anului trecut, pana la 44,98 miliarde lei.

BT are peste 245.000 clienti companii - IMM, micro-companii si Corporate.

Banca Transilvania este in plin proces de achizitie a Bancpost, tranzactie asteptata sa se incheie la finalul lunii noiembrie.

"In ultimele saptamani s-au facut progrese semnificative inspre un rezultat pozitiv, iar negocierile sunt aproape de finalizare, partile parcurgand ultimele etape in vederea semnarii unui acord. Echipele de conducere ale celor doua parti doresc sa reafirme implicarea in finalizarea unei tranzactii echitabile si benefice pentru toate partile interesate, mentionand ca data semnarii acordului este estimata cel mai tarziu pentru finele lunii noiembrie 2017 si va fi anuntata public de indata ce formalitatile necesare vor fi parcurse in mod corespunzator", se arata intr-un comunicat recent al bancii, transmis BVB.