Bitcoin a depasit pragul de 12.000 de dolari

Tweet
Cripto-moneda Bitcoin si-a continuat aprecierea, atingand o noua valoare record, de peste 12.000 de dolari.

Cresterea valorii acestei monede virtuale, de la mai putin de 1.000 de dolari la inceputul lui 2017 la peste 12.000 de dolari in momentul de fata, are loc in ciuda semnelor de intrebare cu privire la valoarea sa reala si a avertismentelor cu privire la formarea unei bule speculative, informeaza Reuters, citat de AGERPRES.

Astfel, mai multi bancheri si economisti, printre care si Joseph STIGLITZ, laureat al premiului Nobel pentru Economie, au atras atentia asupra Bitcoin, fiind de parere ca aceasta cripto-moneda ar trebui interzisa.

Bitcoin, care la data de 29 noiembrie trecuse de pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfarsitul saptamanii trecute dupa decizia organismului de reglementare a pietelor financiare din SUA de a permite unui numar de doi operatori, CME Group si CBOE Global Markets, sa ofere contracte futures in bitcoin. Aceasta decizie deschide calea pentru o adoptare mai larga a monedei virtuale, in conditiile in care contractele futures vor facilita tranzactiile cu aceasta noua clasa de active.