Companiile de asigurare au vandut Carte Verde in valoare de peste 261 milioane lei in primele 10 luni. Vezi aici rezultatele pe companii!

Tweet
Asiguratorii din Moldova au vandut polite Carte Verde in valoare de 261,3 milioane lei in primele 10 luni din acest an, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) furnizate pentru portalul specializat www.xprimm.md. Valoarea este in crestere fata de perioada similara a anului precedent cu peste 6 puncte procentuale, cele mai multe incasari fiind realizate ca urmare a vanzarilor in zona 3 (tarile sistemului Carte Verde), respectiv 195,6 milioane lei. Lider dupa subscrierile inregistrate ramane MOLDASIG, urmat de KLASSIKA Asigurari si GENERAL Asigurari.

In ceea ce priveste numarul de polite vandute, acesta s-a ridicat la un total de 305,191 polite (cu 37% mai mult fata de 2016), cele mai multe fiind achizitionate pentru zona 1 (Ucraina si Belarus), urmata de zona 3 (tarile sistemului Carte Verde) - 108.179 de polite.

De asemenea, cele mai multe asigurari Carte Verde au fost emise de catre GENERAL Asigurari, urmata de MOLDASIG, DONARIS VIG, KLASSIKA Asigurari si ASTERRA Grup.

Totusi, desi numarul politelor emise si evolutia nominala a primelor brute subscrise a fost in crestere - prima medie pentru politele Carte Verde vandute de asiguratorii moldoveni in cele zece luni a scazut cu peste 6% pana la 856 lei.

In prezent, politele Carte Verde sunt vandute in Moldova de catre urmatoarele companii: MOLDASIG, KLASSIKA Asigurari, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDCARGO, ASTERRA Grup, ACORD-GRUP, GENERAL Asigurari si MOLDOVA-ASTROVAZ.

Pentru mai multe informatii despre piata e asigurari din Moldova - aici.