VIG - Angajament pe termen lung pentru Romania

Tweet
VIG - Vienna Insurance Group are drept obiectiv cresterea sustinuta a primelor pana la un volum de peste 10 miliarde de euro pana in 2020. In acelasi timp, se asteapta ca profitul inainte de impozitare sa depaseasca 500 milioane de euro.
In acest scop, a fost lansata, in 2017, "Agenda 2020", cu scopul de a optimiza modelul de business al VIG si in acelasi timp de a valorifica noile oportunitati de business.

Datorita avansului businessului si masurilor introduse in cadrul "Agendei 2020", obiectivele stabilite initial pentru 2019 sunt devansate pentru 2018. Mai exact, VIG se asteapta la un volum de prime de 9,5 miliarde de euro in 2018, si la un profit inainte de impozitare cuprins intre 450 si 470 milioane de euro, potrivit declaratiilor CEO-ului Elisabeth STADLER.

Pentru realizarea acestor obiective, grupul intentioneaza sa dezvolte segmentul asigurarilor de sanatate si operatiunile de bancassurance.

Asigurarile de sanatate sunt oferite deja de 38 din cele aproximativ 50 de companii ale Grupului. Primele subscrise au crescut in 2017 cu aproximativ 11 milioane de euro sau 32% in cele cinci tari unde VIG intentioneaza sa-si extinda businessul de asigurari de sanatate (Bulgaria, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria).

De asemenea, pentru a promova distributia prin canalul bancar, VIG a decis anul trecut sa faca o fuziune intre companiile de asigurari compozite cu cele de bancassurance. Acest proces se afla in curs de implementare in diferite stadii in Ungaria, Slovacia, Croatia, Austria si Cehia.

"In prezent, nu exista in plan fuziunea dintre BCR Asigurari de Viata si ASIROM", a precizat Elisabeth STADLER.

VIG a inregistrat, in anul 2017, un profit inainte de impozitare de aproximativ 443 milioane de euro, mai mare cu 8,8% fata de anul precedent, in timp ce subscrierile au avansat cu 3,7%, la aproape 9,4 miliarde de euro.

"Succesul nostru din 2017 se datoreaza aplicarii in mod sistematic a strategiei noastre de business. Am fost prima companie din Austria care s-a extins spre est dupa 1989 pentru a valorifica potentialul Europei Centrale si de Est. Acum, cand toata lumea discuta despre oportunitatile economice majore pe care le ofera tarile Europei Centrale si de Est, noi culegem deja roadele strategiei noastre pe termen lung. Am intrat pe aceste piete cu intentia de a ramane, avand o viziune pe termen lung, indiferent de evolutiile economice pe termen scurt", a spus Elisabeth STADLER

"Romania este o piata cheie pentru VIG, fata de care avem un angajament pe termne lung", a tinut de precizeze CEO-ul VIG.

In 2017, companiile membre VIG au subscris un volum de prime de 506,5 mil. EUR. Profitul brut a fost de 6,2 milioane de euro in anul 2017, in crestere cu 75,9% fata de anul anterior (3,5 milioane euro). In acelasi timp, s-a observat o imbunatatire a ratei combinate a daunei, care a scazut la 98,6%, de la 100,1% in anul 2016.

Valoarea primelor brute subscrise de VIG in Romania a scazut cu 5% in 2017, pana la 506,5 milioane de euro, de la 533,4 milioane de euro in 2016.

"Romania este foarte importanta pentru prezenta noastra din CEE si suntem convinsi ca aceasta piata dispune de un potential extraordinar de crestere. De altfel, contextul economic actual este cel mai bun in Romania, daca ne uitam la prognoza de crestere a Produsului Intern Brut pentru 2018", a declarat Judit HAVASI, Member of the Managing Board al VIG.

VIG este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor, avand peste 25.000 de angajati.Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life.