1asig.ro

iptiQ, platforma digitala a Swiss Re, lanseaza, in parteneriat cu Ikea, o asigurare pentru locuinta

5 min. / 1.540 cuvinte
iptiQ, platforma digitala detinuta de Swiss Re, si Ikea au anuntat lansarea HEMSAKER, o asigurare pentru locuinte care ofera, la un pret accesibil, protectie pentru locuintele asiguratilor, arata un comunicat Swiss Re.

PROMO


HEMSAKER, care poate fi achizitionata de pe website-ul Ikea, in doar cateva minute, a fost conceputa pentru a extinde asigurarea de locuinte la mai multe persoane, dar si pentru a creste rezilienta financiara a acestora. Conceputa de catre iptiQ si Ikea, HEMSAKER va fi introdusa, initial, in Elvetia si Singapore.

Platforma digitala iptiQ este, potrivit sursei citate, un furnizor de solutii Property&Casualty, precum si de solutii de asigurari de viata si de sanatate. Modelul unic de business B2B2C le permite unor brand-uri ca Ikea sa le ofere clientilor lor servicii inovative, prin publicarea ofertelor de asigurari personalizate folosind platforma iptiQ, o platforma care, printre altele, isi propune sa ofere solutii digitale de asigurare de viata, sanatate, bunuri etc. pentru partenerii sai, incercand sa imprime accesibilitate la nivel de asigurare.

"Suntem incantati de acest parteneriat cu Ikea, cu ajutorul caruia le oferim consumatorilor HEMSAKER - o asigurare personalizata pentru locuinta, ce poate fi achizitionata, folosind orice dispozitiv digital, cu doar cateva click-uri. Combinand iptiQ - platforma noastra de ultima generatie -, cu accesul Ikea catre clienti, oferim liniste sufleteasca mai multor oameni, pe care-i ajutam sa isi revina rapid dupa un incicent", spune Andreas SCHERTZINGER - CEO, iptiQ, EMEA P&C.

"Viziunea noastra este de a ajuta oamenii sa creeze o viata cotidiana mai buna. In fiecare an, vizitam mai multi oameni acasa, pentru a intelege mai bine ce este important pentru ei, si apar mereu doua subiecte: securitatea si confidentialitatea, ambele aspecte fiind esentiale pentru ca oamenii sa se simta confortabil in propriile case. Cu HEMSAKER, suntem mandri ca putem oferi, in premiera, o asigurare pentru locuinta, gratie partenerul nostru iptiQ. Asigurarea HEMSAKER foloseste un limbaj cotidian usor de inteles si poate fi achizitionata in doar cateva minute", arata si Jessica ANDEREN - CEO, Ikea Switzerland.

iptiQ, care propune o noua abordare a asigurarii pentru locuinte, si Ikea au efectuat multiple teste ample, pentru a dezvolta o calatorie digitala facila pentru consumatori, folosind termeni cotidieni simpli, pentru a se asigura ca, parcurgand aceasta calatorie, consumatorii stiu exact ce acoperiri are aceasta asigurare. HEMSAKER, care combina cuvintele suedeze "acasa" si "securitate" e incorporata in oferta Ikea, in timp ce iptiQ furnizeaza propunerea de asigurare si e responsabila de gestionarea punctelor de contact.

Oferta este adaptata la specificul fiecarei piete, mai arata Swiss Re, explicand ca, in Elvetia, de exemplu, consumatorii pot alege sa modifice nivelul de acoperire, astfel incat sa plateasca doar acoperirile de care au nevoie. HEMSAKER este o asigurare care poate fi achizitionata online, de pe website-ul Ikea, si poate fi anulata in orice moment, cu efect in ziua urmatoare. In Elvetia, HEMSAKER poate fi achizitionata online pe insurance.ikea.ch.

Pentru iptiQ, al carui model de business este unul bazat pe parteneriate solide pentru furnizarea de solutii digitale de asigurare, cu ajutorul unor brand-uri de incredere si al unor parteneri de distributie, lansarea HEMSAKER, in colaborare cu Ikea si Ikano Group, este un pas care face parte dintr-o calatorie pe drumul care duce la transformarea produselor de asigurari in produse mai simple si mai accesibile pentru cat mai multe persoane din intreaga lume.

330 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO