1asig.ro Printeaza acest articol

2016: Oportunitatile si amenintarile din piata de asigurari, in viziunea lui Misu NEGRITOIU


Anul 2016 se anunta a fi unul cu multe provocari pentru industria locala de asigurari, cea mai importanta schimbare fiind, probabil, aplicarea noului regim european de solvabilitate in domeniul asigurarilor - Solvency II - care a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie.

Peste Solvency II se suprapun insa mai multi factori, precum scaderea nivelului de incredere a populatiei in industria de profil, dificultatile financiare cu care se confrunta anumiti asiguratori, dar si situatia din piata RCA.

Pe de alta parte, oportunitatile ar putea sa apara tocmai datorita nivelului inca scazut al pentrarii asigurarilor, pe linii precum property, asigurari agricole, de sanatate sau de viata.

Regasiti in cele ce urmeaza amenintarile si oportunitatile identificate in piata locala de asigurari, in opinia lui Misu NEGRITOIU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara:

Amenintari
Oportunitati
Cititi o analiza detaliata a oportunitatilor si amenintarilor de pe piata asigurarilor pentru anul 2016 in editia speciala cu numarul 150 a revistei PRIMM Asigurari & Pensii.